Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 5:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ogłoszenia :)
PostNapisane: So paź 21, 2000 2:01 
Wiedźma

Uwaga. Najświeższe ogłoszenia zawsze na końcu tematu ;)

Witam,

Jak widać udało mi się, niestety narazie tu a nie gdzie indziej, zainstalować i "skonfigurować" phpBB :)
Myślałem, że zajmie mi to dużo więcej czasu, ale to po prostu ras-pras poszło, no i o. Tylko że jeszcze kilka rzeczy będę musiał tu jak widze zaaplikować (ogonki chociażby, może polską nakładkę językową)...

Najbardziej ciekawi mnie jak długo to forum będzie istniało, wszak zwolenników naszej karcianki jest jak puszek Pepsi w automacie Coca-coli...
Jak nie zarejestruje się nas 10 przez rok, to obiecam że skasuje to z powierzchni lycosa! ;)

Cel?
Głównym celem jest zebranie doświadczenia polskich graczy na wymarciu, bo każdy kto spędził choć troche czasu nad grą, spotkał się na pewno nie raz z niewyjaśnionymi w instrukcji sytuacjami.
Ponadto chciałbym ułatwić komunikację pomiędzy ów graczami z innego, oczywistego, powodu - wymiany/sprzedaży/kupna kart i dodatków.
I jeszcze jedno - spotkania i rozgrywki między "nami", ze tak to ujmę. Kto wie czy w bloku obok nie mieszka skorumpowany Alatar? :)

Będzie co będzie, a póki co - dasz bór!

-----EDIT
no więc jest już polska nakładka językowa, i polskie obrazki :)
do galerii avatarów dodałem _meccg_ gdzie można znaleść najbardziej ulubione mordy ze stołu ;)

-----EDIT
żeby łatwiej było zapamiętać adres, zrobiłem prosty web forward: teraz wystarczy wklepać http://meccg.afraid.org :)
A WOGÓLE to mega wpienia mnie ten lycos, trzeba jak najprędziej znaleść coś innego gdzieś bo szlak mnie trafi.....

Ostatnio edytowano Śr lut 02, 2005 16:37 przez kfiadeg, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 29, 2004 23:27 
Flame of Udűn

Mam pytanie do admina :) - czy z czasem zmieni się mój tytuł z short-event na coś lepsiejszego ;)???

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 29, 2004 23:35 
Wiedźma

oczywiście! :)
proszę być cierpliwym :)
Jako że jest Pan jednym z pierwszych (a kto wie, być może ostatnim ;-) ) użytkownikiem - proszę mi na priva podać jakiż to by chciał Pan mieć tytuł? (narazie skala rang wygląda tak: 0-10-25-50-75-100)

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 30, 2004 1:59 
Flame of Udűn

Hmmm... sam nie wiem :D może coś w stylu "Flame of Udűn"???? :) Naprawdę nie wiem, może Ty coś zaproponujesz??

Cytuj:
Jak nie zarejestruje się nas 10 przez rok, to obiecam że skasuje to z powierzchni lycosa! ;)

Nic się nie martw, postaram napędzić kilka osób na forum ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 30, 2004 10:39 
Wiedźma

Twoje życzenie zostało spełnione :)
Jeśli ktoś ma podobne - proszę śmiało pisać, póki nie są nas tysiące ;) to dla każdego napewno coś się znajdzie !

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 30, 2004 10:56 
Flame of Udűn

Dzięki wielkie!!
A więc teraz mam tytuł Balroga Wielkiego :twisted: :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 30, 2004 11:01 
Wiedźma

Asgaroth napisał(a):
Dzięki wielkie!!
A więc teraz mam tytuł Balroga Wielkiego :twisted: :D

;-P Balrog z Barad-duru? to rodzeństwo? ;) :shock:

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 30, 2004 11:07 
Flame of Udűn

:mrgreen: No pewnie, ten drugi to mój bliźniak :mrgreen:
A tak na serio :), to ja przeczekałem tą całą awanturę o Pierścień i po tym jak szmaciarz Aragorn pokonał Saurona, ja rozsiadłem się w Mordorze i odbudowałem Barad-dur... wkrótce planuję inwazję na Gondor a wtedy zrobię tam jakieś wesołe miasteczko, może kino postawię :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 30, 2004 11:29 
Flame of Udűn

:?: Mam pewne problemy z wysyłaniem wiadomości... to znaczy wiadomości wskakują na stronę, ale mi wyświetla się błąd na stronie...
Czy to coś u mnie działa nie tak, czy to lycos :?:

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 30, 2004 11:36 
Wiedźma

lycos :(
ja też mam takie problemy własnie, to chyba wina poniekąd tych reklam z boku i u góry ://

w przypadku gdy pojawi się error przy wysyłaniu wiadomości należy napewno nie próbować odświeżać, ja wklepuję od nowa adres http://members.lycos.co.uk/kfiadeg/meccg/

poszukiwania lepszego serwera na forum trwają, dam znać jak coś znajde

PostNapisane: Wt mar 30, 2004 15:30 
Wiedźma

Witam,

dostaje od was wiadomości o niepoprawnie działającym Forum. Dzięki za nie, bo nie wszystko jak widać sam jestem w stanie zauważyć.

Kilka wyjaśnień odnośnie tych i innych problemów:

1) to pierwsze forum jakie postawilem, więc nie wszystko jeszcze wiem o jego działaniu i kilka rzeczy trzeba zmieniać w trakcie już w trakcie jego użytkowania :)

2) jeśli chcecie swoje spisy kart zamieścić gdzies na forum, to - jeśli nie ważą ponad kilka MB ;) - śmiało wysyłajcie je do mnie a ja umieszcze je na serwerze a wam podam do nich bezpośredni link.
Wysyłajcie na mejla (kfiadeg@wp.pl) najlepiej z zaznaczeniem że to właśnie te pliki chcecie umieścić na serwerze/forum.

3) problem z wywalaniem sie strony podczas wysyłania/zatwierdzania posta - niestety winą obarczam LYCOS, i mam nadzieję że gdy już przeniesiemy się gdzieś na normalny serwer, to problem zniknie.
Narazie w takim wypadku nie należy próbować odświeżyć strony (ten sam post zostanie wtedy wysłany drugi raz). Najlepiej wklepać w adres przeglądarki on nowa "http://members.lycos.co.uk/kfiadeg/meccg/" a raczej po prostu skasować to co jest po "meccg/" i klepnąć w enter ;)

4) nad przesunięciem czasu właśnie pracuję :)

5) tak samo nad wysyłaniem maili w przypadku obserwacji konkretnych tematów (lycos jednak udostępnia usługę wysyłania maili, więc to musi coś być w konfiguracji forum)

i to tyle :)
jakby co to śmiało piszcie - na forum, na priv, na mejla czy gdziekolwiek :)

Pozdrawiam,
kfiadeg

PostNapisane: Śr mar 31, 2004 2:34 
Scout/Sage

> Jak nie zarejestruje się nas 10 przez rok, to obiecam że skasuje to z powierzchni lycosa! ;)

Eeee no jak to ?
Ledwie 2 dni działa to forum, a już 10 jest 8)

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 31, 2004 10:10 
Pan na Rhosgobel

Cześć,

Nawet nie zauważyłem jak przekroczyłem ... (człowiek nie czuje, że się mu rymuje :P ) ... 10 postów, w związku z tym proszę o nadanie mi zamiast short-event przydomka: TOOKISH BLOOD
:)
Dzięki.

Pozdrawiam
Efgard

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 31, 2004 15:44 
Scout/Sage

witam, i czuje się dodany do braci :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 31, 2004 16:25 
Flame of Udűn

Ja również witam kolegę... :)
Jak widzę jesteś z Warszawy :D Świetnie, już myślałem, że wszyscy fani MECCG pochodzą z Łodzi i okolic, a Wawie nikogo nie ma... :lol:
Powiedz tylko, na jakiej dzielnicy urzędujesz??

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 70 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]