Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 14:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: So cze 23, 2007 23:21 
Dwarf

Gror - jak bys sie czasem miał zamiar pojawić tak w okolicach 17 w góre to daj znać i przygotuj paru wojowników z Anachronism :) - my z Jadedem będziemy gotowi.

Tytuł:
PostNapisane: N cze 24, 2007 15:38 
Warrior/Ranger/Sage

Thorin napisał(a):
Gror - jak bys sie czasem miał zamiar pojawić tak w okolicach 17 w góre to daj znać i przygotuj paru wojowników z Anachronism :) - my z Jadedem będziemy gotowi.

Rozumiem, że chodzi o najbliższą sobotę? Będę miał złożonych wojowników. Poza standardowymi pojedynkami chętnie zagrałbym opcję 3 (lub 4 jeśli Wojtek przypadkiem się pojawi) na raz na arenie.
Wezmę też Medieval i Citadels - no chyba że jasno się zdeklarujecie, że nie macie zamiaru w to grać. Do tej pory moje propozycje na ten temat trafiały jakby w próżnię...

Tytuł:
PostNapisane: N cze 24, 2007 22:07 
Dwarf

Co do Anachronismu to zaproponowałem Jadedowi i zaakceptował to zebyśmy grali na 2 sosoby :

- kulturowo
- mieszanie

Jednocześnie on zaporonował jeszcze jakiś inny sposób rozgrywki - nie wiem jaki ale chętnie poeksperymentuje :). Więc przygotuj sie na oba sposoby.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 9:59 
Warrior/Ranger/Sage

Więc moja propozycja jest taka:

1) Przygotowujemy po 4 wojowników dowolnie mieszając kultury, z tej grupy w serii pojedynków "jeden na jeden" wyłonimy najlepszego wojownika. Dokładne zasady doboru par przygotuję do soboty. Wygra oczywiście ten, któremu zostaną na koniec żywi wojownicy.

2) Przygotowujemy po 5 wojowników do gry "po 3-4 na arenie jednocześnie" (każdy wystawia jednego). Tu możemy zrobić ogranczenie kulturowe (wszystkie karty z jednej kultury). Japończycy i Chińczycy będą trochę uprzywilejowani, ale trudno.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 14:02 
Dwarf

Mi sie podoba.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 15:28 
Warrior/Ranger/Sage

Czyli mam zrobić 9 wojowników? Wygracie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 16:14 
Warrior/Ranger/Sage

Jaded napisał(a):
Czyli mam zrobić 9 wojowników? Wygracie.

Tak, 9 wojowników. No i oczywiście żadne karty nie mogą się powtarzać.

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 17:05 
Dwarf

Jak sie karty nie mają powtarzać :
- we wsytskich 9 wojownikach nie może być podwójnyh karty
- nie mogą sie powtarać w jednym z tych 2 segmentów (czyli robie dla pierwszej opcji 4 wojowników, tam nie powtarzam kart ale juz w tej drugiej dla 5 wojowników mogą sie powtórzyc karty te same co byly w odpcji 1)

Jak zamierzacie rozwiązać sytuaje jak 2-3 graczy wyjmie tego samego wojownika jednocześnie??

Tytuł:
PostNapisane: Pn cze 25, 2007 22:00 
Warrior/Ranger/Sage

Thorin napisał(a):
Jak sie karty nie mają powtarzać :
- we wsytskich 9 wojownikach nie może być podwójnyh karty
- nie mogą sie powtarać w jednym z tych 2 segmentów (czyli robie dla pierwszej opcji 4 wojowników, tam nie powtarzam kart ale juz w tej drugiej dla 5 wojowników mogą sie powtórzyc karty te same co byly w odpcji 1)

Jak zamierzacie rozwiązać sytuaje jak 2-3 graczy wyjmie tego samego wojownika jednocześnie??

Nie mogą się powtarzać wcale (dla całej dziewiątki - czyli 45 różnych kart).
W tej grze nie ma problemu "unikalności" kart - jak ktoś wystawi taką samą kartę (nawet wojownika) to nie ma większego znaczenia - każdy gra swoim. Raz nawet grałem tak z Wojtkiem - walczyło dwóch Robertów Bruce'ów. Cokolwiek to głupawe, ale do przełknięcia.

A tak na marginesie, to muszę Ci przyznać, że chyba jesteś rekordzistą forum w średniej ilości literówek na zdanie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 26, 2007 10:59 
Ranger/Diplomat

Hej chłopaki możecie coś więcej powiedziec o Anachronism??Jak ze skomplikowaniem rozgrywki??Czy nie jest zbyt prosta??Zbieractwo??

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 26, 2007 15:46 
Warrior/Ranger/Sage

Rozgrywka jest prosta. Zbieractwo ogranicza się do kupienia wszystkich kart :) (odkrywcze, nie :) ) Nie ma tu podziału na unikalność - wszystkie karty mają taką samą (są oczywiście promo). Karty możesz obejrzeć tu: http://www.trikinggames.com/oracle/

Co do literówek Thorina - Quroń bije go na głowę, no ale nie jest zarejestrowany

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 26, 2007 17:19 
Dwarf

Przynajmniej w tej dziedzinie jestem wybitnie uzdolniony :lol: Ja pisze szybko i raczej tego nie sprawdzam. Jaded chyba cos o tym wie i chyba juz jest przyzwyczajony.

Odnośnie Anachrpnismu to rozgrywaka jest banalna. Mamy wojownika wystawionego na plaszy (4 kwadraty na 4 kwadraty) + 4 karty pomocnicze (zbroja , broń...). Całść rozgrywki to walaka ala gladiatorzy na arenie. Zbieractwa nie ma bo karty sie nie powtarzają. Kupując wojownika (coś ala booster) dostajemy z góry ustalone 5 kart - karty te nie powtórza sie u innego wojownika tak wiec nie ma możliwości posiadania podwójnych kart. Karty można ogladnąc tam gdzie Jaded podał. Sa tam wszystkie karty z pierwszych 5 setów.

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 27, 2007 14:36 
Ranger/Diplomat

Dzięki za info.Obdarowano mnie kiedys promowkami z tej gry, myślalem ze moze kumple się wciągną ale chyba niebardzo:)

Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 27, 2007 18:16 
Warrior/Ranger/Sage

maly napisał(a):
Dzięki za info.Obdarowano mnie kiedys promowkami z tej gry, myślalem ze moze kumple się wciągną ale chyba niebardzo:)

Ja przyznam szczerze, że czytając instrukcję i oglądając karty miałem wrażenie, że to straszna dziecinada. Mimo to skusiłem się i gra przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Zajebiście grywalna, krótka a treściwa, miodna (cokolwiek to w zasadzie znaczy :lol: ) no i można się podniecać, że Spartakus dokopał Musashiemu albo czy Siedzący Byk uzbrojony w miecz dwuręczny da radę Dżyngis-chanowi z aztecką procą.
Naprawdę bardzo sympatyczne, fajnie wykonane no i - co dość istotne przy ograniczeniach finansowych - łatwo kopiowalne. Można sobie całego seta zrobić samemu niedużym nakładem (co zresztą Jaded zrobił z niezłym efektem).
Gorąco polecam!

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 29, 2007 10:02 
Warrior/Ranger/Sage

Gror napisał(a):
co zresztą Jaded zrobił z niezłym efektem.

Powiedzałbym ze świetnym efektem :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]