Konrad Klar napisał(a):
Muad'Dib napisał(a):
To rozumiem,że na rozwiązanie problemu czekamy aż ktoś coś wypatrzy w kolejnej dziwnej książeczce:P ja zaznaczam,że moja pochodzi z 1997 więc to nie jest jakiś niedawny wymysł.
To dobrze, czy źle, że to stary pomysł? Bo wszystkie zerratowane przepisy były starsze niż erraty. W The Wizards Player Companion jest np. zapis mówiący o tym, że site jest podmiotem powiązanym z kompanią. Książka jest z 1996. Zapis z CRF - mówiący co innego - raczej późniejszy.
Myślę,że to lepiej iż ten zapis jest stary bo do nowszych mam srednio pozytywne podejście zwłaszcza kiedy słyszę,że np CoE zamierza osłabić potęgę Elf-lord Revealed in Wrath.
|Highwayman| napisał(a):
nie ma tego w aktualnym CRF'ie czy erratach kart
do tej pory sie wzbranialismy przed zmianą zasad czy kart ze względów tematycznych - jest to duzy krok bo do tematycznych errat jest całe mnóstwo kart, w większości jednak, mam wrazenie, takie zmiany doprowadzą raczej do zmniejszenia niż zwiększenia ilości możliwych strategii i zagrań
Ja nie mam na myśli, broń boże, zmiany tekstu kart ani zasad (jestem nawet zdeklarowanym przeciwnikiem takich działań) ale jeśli była jakaś sensowna errata, która być może została po prostu zapomniana w pomrokach dziejów to dlaczego by nie zacząć jej stosować.