Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 9:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Czy na turnieju powinna byc zasada: Burglary
Tak 54%  54%  [ 7 ]
Nie 46%  46%  [ 6 ]
Liczba głosów : 13
Autor Wiadomość
 Tytuł: Burglary
PostNapisane: So maja 08, 2004 0:46 
Warrior/Ranger/Sage

Jak juz pisalem wczesniej nie widzialem jeszcze tej zasady zbanoanej na turniejach. Nio ale coz niech rozstrzygnie ankieta.

PostNapisane: Cz maja 20, 2004 9:36 
Warrior/Ranger/Sage

Jestem tu nowy i chciałbym trochę pogłosować, żeby mieć jakiś wpływ na zasady turniejowe. Jak to zrobic?

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 20, 2004 9:57 
Warrior/Ranger/Sage

Hmm generalnie chyba skonczyly sie juz terminy ankiet, ale jak dopiszesz swoja opinie chociazby w poscie pod danym glosowaniem to zostanie ona na pewno wzieta pod uwage :D

Chris

PS. Czyzby kolejny chetny na turniej ? :D

PostNapisane: Cz maja 20, 2004 11:32 
Warrior/Ranger/Sage

Niezupełnie kolejny. Zapewne kryję się pod Jaded 2, gdyż jestem jego kumplem.
I tak naprawdę to ja organizowałem te turnieje w Kędzierzynie! :evil: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 20, 2004 11:38 
Warrior/Ranger/Sage

:D w takim razie juz poprawiem w liscie uczestnikow Twojego nicka

Btw. jesli masz uwagi do zasad ogolnych lub opcjonalnych to czekam na nie
Ankiety niestety nie da sie odplic po raz drugi wiec jedyne co moge poradzic to tylko pisanie postow ze swoim zdaniem

Chris

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 21, 2004 9:58 
Chciałbym się wypowiedzieć na tematy gdyż ankieta już nie działa (chyba):
Burglary - nie
Facing two strikes - nie
Agents vs Minions - nie (nie zmieniajmy zasad, ewentualnie można zrobić odstępstwo dla non-minion agents)

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 21, 2004 10:02 
Pan na Rhosgobel

Witam nowego Forumowicza :) najprawdopodobniej znanego dotychczas pod pseudo Jaded 3 :wink:

Nie ukrywam, że niezmiernie cieszą mnie Twoje głosy, szczególnie w temacie Burglary :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 21, 2004 14:21 
Warrior/Ranger/Sage

nie rozumiem czemu jest tylu przeciwnikuw Bruglary, nie dosc ze nie jest to zmienianie/naginanie badz wymyslanie zasad (bo jest opisane w podstawowej instrukcji do METW'a) to Bruglary wiaze sie z ryzykiem ruwnowazacym jego zalety
w koncu samotny hobbit raczej nie wygra walki, pozatym kiedy hobbit sie wkrada tylko on moze cos zagrac wiec te ruzne kosmiczne komba co ludzie wymyslali na zagrywanie 7 kart na 1 site'cie w 1 turze sa nie do zrobienia
ktos moze powiedizec ze z Halfing Stealth i Halfing Strenght to mozna duzo zrobic, ale to jest najwyzej 6 kart w talii skladajacej sie z okolo 70 kart, jezeli ktos grajac hobbitami 2 razy w ciagu gry sie gdzies bedzie wkradal to i tak niezle, a jak wiecej to jest bardzo odwazny
pozatym chyba mozna przyznac hobbitom jakis bonus, w koncu sa najslabszymi postaciami (choc maja duze body), a to ze licza sie za pul do limitu druzyny i limitu hazarduw to nie jest az tak duzo, nie zapominam o tym ze maja duzy bonus do korupcji ale tak naprawde to sie przydaje kiedy sie gra z hazardowym deck'iem na korupcje a pozatym to nie bardzo
wiem ze w METD wyszla karta Burglary, i bardzo dobrze, umozliwia innym pruby wkradania sie ale nie powinnismy sie ograniczac tylko do tej karty, wkoncu METW byl wczesniej i tam juz proponowali zeby hobbity mogly sie wkradac

na koniec dodam ze na pewno nie ujzycie mnie z Hobbickim deck'iem (juz mi sie znudzily) wiec nie walcze tutaj o to bym mial jakis 'bonus' podczas gry na turnieju, ale tylko prubuje przekonac innych ze chyba nie ma o co tyle szumu robic
pozatym jesli komus by sie chcialo to z checiom poczytam sobie czemu tak nienawidzicie zasady Bruglary dla hobbituw

|Highwayman|

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 21, 2004 15:06 
Wiedźma

niektórzy hobbici są jednak troche przesadzeni...
wg mnie w postaci do najważniejszych atrybutów należą body i modyfikator korupcji, potem MP a dopiero potem cała reszta, prowess wliczając.

jak taki Bilbo ma +4 do korupcji to sie lekko wkłada mu pierścionek krasnoludzki (no chyba że ktoś ma Jedynego) + ew. jakąś broń + fellowship i ... ? no i prosze, mamy całkiem grackiego potwora nie do zabicia a do zabijania czasem nawet aż za bardzo. Próbować go skorumpować to śmiech, a i ataki można sobie darować... Co wtedy zostaje? Call of Home? :)

Nie jestem przeciwnikiem burglary, ani hobbitów (lubie jak mi przynoszą pierścionki pod drzwi :twisted: ). dla mnie wystarczyłoby aby ich modyfikatory do korupcji nie były tak duże (z tych +4 zrobić +2, a +2 przemianować na +1)

no to się wypowiedziałem :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 21, 2004 15:23 
Warrior/Ranger/Sage

Hobbity przeadzone? a wez skorpupuj lub zinfuelsuj Miniona :( porashka, na rowno i minus jeden sie tylko tapuje, oprocz tego +2 do rzutow przy nazgulu lub balrogu, a generala ma bonusowo plus 5 :P
Kazdy ma plusy i minusy w kwestii przypomnienia tylko dwa hobbity maja +4, a decki korpupcyjne i tak je wymiataja, dasz kolsesiowi ringa, gretaera, dorzucisz dowolnego lura, scorba/itangast at home plus ew. balance i wymieciesz go , a jak nie jego to reszte teamu :D

Chris

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 21, 2004 17:11 
Warrior/Ranger/Sage

To co kfiadek piszesz o Bilbo to gruba przesada. Fakt do korrupcji ma najwiecej, ale to jedyna jego zaleta.
Jak mu sie jeszcze zbieze to podkradanei to juz hobbici beda tylko bohaterami klaserwoymi ewentualnie jak ktos gra by zniszczyc jedynego to faktycznie wtedy hobbit to podsatawa, ael w innym przypadku to sa raczej ciezkie postacie.

Bilbo + pierscien krasnoludzik + bron (glamdring, najwiekszy + do prowes i nie wymaga worriora, a malo ktory hobbit to warrior, wiec takich broni nie jest duzo) + fellowship (przyjmijmy ze jeden) = prowess 6 body 10

To i tak nie jest duzo, a korupcji ma juz tylko +1, a to juz jest gorzej niz twoj zwykly bohater minionowy, bo oni maja jakby z reguly +2.

Nie wspomne ile sie trzeba nachodzic by zagrac to wszystko na Bilba.
A wlasciwie byle kratura i bilbo jest ranny. Duze body fakt ma, ale wiekszosc elfow takie ma. A co mi po bohaterze, ktory jest wlasciwe caly czas ranny, nawet jesli nei zejdzie z gry (a jak zejdzie to mam -2MP :( )

Takze posumowujac: + do korupcji i to bulgrary to jedyne zalety hobbitow, a nawet z tym i tak uwazm ze to sa mega ciezcy bohaterowie w rozgrywce (dobrze ze troche resource jest specjalnie dla nich - ale to zapycha znowu deka )

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 24, 2004 8:10 
Pan na Rhosgobel

A jak się ich nie wystawi w startowej drużynie, to jeszcze trzeba łazić czarodziejem do Bag Endu i tracić swój cenny czas!

Jak widzicie same z nimi kłopoty :wink:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]