Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 14:20

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt mar 27, 2007 15:57 
Warrior/Ranger/Sage

ostatni raz Mistrzostwa Europy były w chyba Czechach w 2002 roku

teraz kiedy Europa ozywiła się troche jesli chodzi o MECCG toczą sie dyskusje czy wskrzesić Europejskie Mistrzostwa, jako ich potencjalny gospodarz jest też wymieniana Polska...

z tego co sie orientuje to Mistrzostwa Europy miałyby się odbyć na jesieni... a my na jesieni chyba i tak byśmy tuirniej chcieli zrobić (jak nam sie juz od 2 lat udaje i goszczą nas Zabrzanie)
wiec moze poszlibyśmy na całość i zrobili Mistrzostwa Europy?
oczywiście tylko jesli Zabrzanie chcieli by się tego podjąć...

ale też nie musimy robić tego koniecznie w Zabrzu (choć tam już mamy wszystko sprawdzone i wiemy ze jest super 8)) i jesli ktoś inny chciałby się tego podjąć...

co tak w ogóle o tym myślicie?

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 27, 2007 17:49 
Warrior

mnie sie podoba :)

tak swoja droga, to myslalem, ze mozeby zrobic turniej w Krakowie, a jezeliby mialy to byc Mistrzostwa Europy, to byloby tym milej :)
fakt faktem, ze z reszta ekipy krakowskiej jeszcze o tym nie rozmawialem i nie mamy dosiwadczenia turniejowego jezeli chodzi o karcianki (ja mam troche 'innego' doswiadczenia turniejowego), ale Krakow wydaje mi sie bardzo dobrym miejscem na takie wydarzenie przede wszystkim z prostego powodu, ze jest tu sie bardzo prosto dostac z wlasciwie kazdego wiekszego miasta Europy. ilosc tanich linii latajacych do Krakowa jest obecnie ogromna. z niewielka pomoca fachowcow od sedziowania itp. moznaby powalczyc ;)
a i Zabrzanie moze nie beda za bardzo protestowali, bo Krakow to tez poludnie Polski i wcale niedaleko od Zabrza.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 27, 2007 23:25 
Shadow of the East

Pomysł ciekawy i wart rozważenia :) tylko najpierw musiałby się znaleźć chętny do organizacji..swoją drogą południe Polski jest w miarę dobrą lokalizacją bo większa szansa na graczy z tamtego rejonu Europy jak chociażby Czechy i może Austria..a np stolica może zniechęcać bo zewsząd jest daleko do nas :D

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 28, 2007 16:45 
Scout/Ranger/Sage/Diplomat

tox napisał(a):
ja mam troche 'innego' doswiadczenia turniejowego)

A co, jestes figurkowcem? Jesli sie nie myle w Krakowie dziala Legion...
:P

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 28, 2007 17:16 
Warrior

Gyg napisał(a):
A co, jestes figurkowcem? Jesli sie nie myle w Krakowie dziala Legion...

Tak, jestem, a raczej bylem, bo od jakichs 2 lat grywam juz raczej tylko w domu, ewentualnie na jakichs ciekawych turniejach w kraju :)
a Legion rzeczywiscie dziala w krakowie, ale do niego nie naleze.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 28, 2007 20:31 
Warrior/Ranger/Sage

Poblem z organizacją tego typu imprezy jest taki, ze chyba nikt z nas na takiej nie był. Kraków to fajny pomysł, ale jest problem - podejżewam, że koszty wynajęcia sali i noclegów bedą znaczne.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 28, 2007 20:50 
Warrior/Ranger/Sage

z tego co sie zorientowałem to nasi zagraniczni koledzy to burżuje i będa się raczej mo hotelach/motelach rozmieszczać - z drugiej strony mnie chyba na takie coś nie stać, za to jestem w stanie przeżyć 2 dni bez prysznica i śpiąc w śpiworze :P

tak jak Jaded zauważył chodzi o miejsce - Zabrze może nie ma tak dobrych i szybkich dojazdów jak Kraków, ale już 2 razy udało się Zabrzanom zorganizowac bardzo dobre miejsce, na dodatek za darmo, przez co wiecej kasy idzie na nagrody a cała impreza jest mniej obciązająca finansowo dla uczestników

ale jak narazie żaden z naszych przyjaciół z Zabrza chyba nie zauwazył tego tematu :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 29, 2007 21:57 
Warrior/Ranger/Sage

Dorzuce swoje 3 grosze...

Idea swietna, godna pochwaly i sadze ze mozliwa do wykonania :-) Jednakze, jak slusznie Jaded zauwazyl, chyba nikt z nas nigdy nie byl na imprezie tego typu. Obawiam sie zatem, ze jesli bedzie to organizowal ktos, kto nie mial chocby najmniejszego doswiadczenia tego typu, to moze zostac przerosniety przez ogrom spraw do zalatwienia...
Krakow ma dobre polaczenia lokalizacyjne, Zabrze swietne miejsce, ale prosze, nie zmuszajmy kogos na sile do zrobienia tego typu eventu. Niech wypowiedza sie Ci, ktorych tu przywolujemy, czyli ekipa z Zabrza no i reszta ekipy z Krakowa.

PS. Ja na taka impreze moglbym nawet do Suwalk jechac :twisted:

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 30, 2007 0:54 
Warrior/Ranger/Sage

trzeba przede wszytskim załątwić lokum i opracowac informacje jak dojechać z różnych stron świata :wink:

nagrody podejżewam że mogłyby być standardowe jak robimy - czyli draft, a specjalne nagrody (dla czołówki) pewnie przez CoE by sie załatwiło (gdzies wyczytałem ze ktokolwiek bedzie robił mistrzostwa świata 2008 ma sie zgłosić do CoE i przyślą mu repliki jakichś pierścionków ze Śródziemia) i/lub jak ktos ma dojscia to cos od nas by tez sie mogło znaleźć

I nie mam zamiaru nikogo zmuszać do organizacje takiego event'u (jesli tak to zabrzmiało to przepraszam) chciałem jedynie przedstawić temat i licze sie moze sie ktoś odwazny znajdzie... - moze ty Ciachu? tez sie kiedyś odgrażałeć ze turniej w Częstochowie/Herbach urządzicie :P

Tytuł:
PostNapisane: So mar 31, 2007 8:43 
Scout/Sage

W jakim miesiącu miała by być ta impreza??

Tytuł:
PostNapisane: So mar 31, 2007 8:54 
Warrior/Ranger/Sage

Germanus napisał(a):
W jakim miesiącu miała by być ta impreza??

a co? masz jakies lokum zaklepane na konkretny termin? :P

to w sumie zależy od organizatorów, ale nie powinno być chyba później niz w listopadzie (i to też raczej blizej początku niż końca)
no i musi być po wakacjach - pod koniec lipca są Mistrzostwa Świata (w USA tym razem) wiec w terminie wkacyjnym nic sie nie da juz zrobić

Tytuł:
PostNapisane: So mar 31, 2007 15:51 
Scout/Sage

W sprawie Zabrza to by musiał się wypowiedziać Mały:)

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 06, 2007 11:53 
Ranger/Diplomat

Niestety nie ma internetu w nowym miejscu zamieszkania:(( usilnie staram sie to zmienic ale to nie tak proste:(.Co do ME to znakomity pomysl.W sumie w Zabrzu tez niezly:):), jednak nie wiem czy aby to miejsce jest na tyle atrakcyjne...Problemu z miejscem do grania raczej by nie bylo, osrodek jest na tyle duzy iz przyjmie spora ilosc graczy, raczej obawial bym sie o noclegi.JEst blisko hotel, nawet dwa, gdzie zagraniczni goscie moga spac, jeden to nic nadzwyczajnego , ale drugi jest ok:).

To duza impreza wymagajaca dlugich przygotowan i sporego wsparcia, sam napewno nie dam rady.Jednak ranga i mozliwosc pokazania polskie sceny Meccg na swiecie jest zbyt kuszaca aby nie spróbowac.Jednak sprawa wymaga wiekszego ugadania.Ale jesli bylo by parcie ze strony innych ludzi chetnych do organizacji, mozna by sie pokusic o taki event.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 18, 2007 16:53 
Ranger

Skoro Polska moze zorganizowac ME w pilce noznej to mysle, ze jak najbardziej moze je zorganizowac w MECCG. Posdczas gdy wy zmagiliscie sie na turnieju, ja odbylem rozmowe z Toxem na temat ME. Doszlismy do wniosku ze bylibysmy w stanie zorganizowac je w Krakowie. Jakkolwiek nie chce sie wypowaidac za wszystkich Krakowian.

I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 18, 2007 17:39 
Sage

Joma napisał(a):
Doszlismy do wniosku ze bylibysmy w stanie zorganizowac je w Krakowie. Jakkolwiek nie chce sie wypowaidac za wszystkich Krakowian.

Jesli chodzi o ME, to w zwiazku z chronicznym brakiem czasu, nie bede mogl czynnie uczestniczyc w ich organizacji. Jedyna pomoc jaka moglbym zaoferowac to pomoc finansowa :)

Tak czy inaczej uwazam, ze Krakow to idealne miasto jak na impreze tej rangi. Piekne, modne, z dobrymi polaczeniami z reszta Europy. Ktoz oparlby sie pokusie przyjechania tu na Mistrzostwa? :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]