|Highwayman| napisał(a):
1 - a ja bym powiedział że twój Secret Passage/Entrance został skasowany, The Way is Shut musi wejsc do gry zanim go skasujesz Marvels Told'em, i wtedy od razu dziala dodatkowy efekt kasowania Secret Passage/Entrance
Przepraszam, zapomniałem o "Additionally, cancels the effects of Secret Passage and Secret Entrance." w tekście The Way is Shut. Sądziłem, że chodzi o anulowanie Secret Passage/Entrance w związku z wycofaniem kompanii (niedoszłym).
Możliwe, że dzieje się to od razu na rozwiązaniu karty, tak jak przy Doors of Night i Gates of Morning z enviroments effects.
Ale mam wątpliwości, czy aby nie jednak w łańcuchu efektów. A to temu:
Earth-tremors
Cytuj:
Any company moving to or from an Under-deeps site faces an attack (cannot be canceled): Rock Fall-1 strike with 7 prowess against each character (weapons do not modify prowess against these strikes). In addition, cancels the effects of Into Dark Tunnels, Old Road, Great Road, and Bridge. Cannot be duplicated. ...the earth shook, the plain heaved and cracked.-LotRVI
W jednym rzędzie wymieniono zarówno kartę, która stwarza stały efekt - Great Road i karty które robią coś na swoim rozwiązaniu, ale nie pozostawiają żadnego ciągłego efektu.
Jeżeli w ogóle w jakikolwiek sposób anulować Into Dark Tunnels, Old Road i Bridge, to w odpowiedzi na ich deklarację. Kiedy już kompania podejmie nową fazę M/H a frakcja zostanie zagrana, nie ma co anulować. Są skutki, ale nie ma ciągłych efektów.
Czyli widzę takie możliwości:
1. To że na Earth-tremors Into Dark Tunnels, Old Road, Great Road, i Bridge zostały wymienione w jednym szeregu. nie ma znaczenia. Efekty są anulowane natychmiastowo, eventy stwarzające akcję w odpowiedzi na ich deklarację.
2. Jedno i drugie w łańcuchu efektów.