Witam szanowne forumowiczostwo!
Chciałbym wam przedstawić efekt moich dłubanin, którego celem jest lepsze wyszukiwanie i organizacja kart które wszyscy posiadamy

Mianowicie:
pod adresem
http://kfiadeg.afraid.org/cardlists/ jest takie coś co napisałem mając na celu niżej wypisane sprawy:
1) łatwiejsze wyszukiwanie danych nt. konkretnej karty (np. czy jest to RARE czy COMMON, z jakiego dodatku pochodzi, etc.) - dorobiłem nawet tam podgląd obrazków które na danej karcie widnieją, ale jako że tych kart jest mnóstwo, a tyle samo jest obrazków - narazie to nie działa pod tym adresem (nie ma miejsca na tym darmowym serwerze na to narazie). No i jeszcze fajnie by było zamieścić gotowe teksty z karty, że np. Boromir to ma 6 prowess i 7 body i że to jest Warrior, i cytat z jego karty i nawet jeśli byłaby taka istniała to dodałbym tam klaryfikacje z CRF. Ale to może potem

2) menedżer własnych kart (dostępny po zalogowaniu) - wraz z IMPORTEM z programu
MECCG DeckMaster - może nie bezpośrednim, ale zawsze jakimś (w ogóle watpię, żeby komuś się chciało wprowadzać od początku wszystkie karty ręcznie - patrz też
uwaga na końcu tego posta) ---- czyli takie coś gdzie sobie widzimy jakie karty mamy a jakich nam brakuje, wraz z wyszukiwaniem i opcją komentarzy, która jeszcze nie działa

3) wyszukiwanie kart i braków po bazach innych zarejestrowanych użyszkodników, czyli sytuacja: [po otworzeniu kolejnego ciężko zdobytego za ostatnie pieniądze boostera] "oooo kurrrdeeeee!! przecież mam już dwa takie rare'y!! będę musiał się z kimś wymienić!" (koniec scenki). I tutaj przychodzi z pomocą taki wyszukiwacz - wklepuje się kartę i patrzy kto jej nie ma. No potem tylko kwestia skomunikowania się z tą osobą i może sie uda.
No i to tyle. Na koniec dodam rzecz
MEGA WAŻNĄ:
UWAGA:
To "coś" powstało w kilka dni. Działa, ale na pewno nie działa do końca dobrze (narazie bym powiedział że nawet w połowie nie działa dobrze). Więc bardzo bym prosił, że jeśli ktoś już będzie chciał używać tego "cosia", to niech nie robi z niego podstawowego narzędzia do zarządzania swoimi kartami, bo niestety nie mogę poręczyć że sie coś kiedyś gdzieś nie wywali i wszystko poleci do kosza! Tak samo sprawa ma się z bezpieczeństwem.
Produkt ten nie jest finalny i jeszcze zapewne długo nie będzie. Niemniej brak czasu spowodował, że wrzucam go tu w wersji jaką widzicie i ew. zmiany będę gdzieś tam sobie robił pomału w wolnej chwili.
Niemniej jeśli komuś przypadnie on do gustu i będzie chciał podzielić się uwagami nt błędów tudzież tzw. TODO - niech wali prosto z grubej rury

No i to tyle, niech mnie zjedzą motyle