Nie wiem jak teraz się kształtuje kwestia sensowności Dream Cards, ale wiem, że ich treść była mocno konsultowana z obecnym NetRepem, żeby jakoś to wyglądało przed drukiem. Cały czas są robione jakieś poprawki itd, druk ma chyba mieć miejsce w okolicach grudnia. Ja też się cieszę, że są drukowane karty, jeśli zbiorą te minimum 50 osób (chyba tyle potrzebują) to będzie świadczyło, że w społeczności jest zapotrzebowanie na rozwijanie MECCG. Jest też projekt b_took'a, który starał się uprościć i ujednolicić MECCG, napisał długi dokument. Nie wiem jak to dokładnie wygląda, jakoś nie było mi po drodze z czytaniem ale można się z tym zapoznać na CoE forum.
Wracając do Dream Cards to myślę, że ważnych jest tutaj kilka kwestii. Wspomniana przez ciebie sprawa świeżości, czegoś nowego w naszym zatęchłym światku. Po drugie jest to rozrywka dla wybranych, w większości grają w to ludzie, którzy od dawna nie mają styczności z typowym General Opponent bo ich nudzi, są zmęczeni tymi samymi trikami, że wszyscy grają na Pallando+Cirdan, albo Hoarmurath i jego Unleashed czy palący Balrog.
Idea Dream Cards jest fajna, natomiast ilość setów mnie kompletnie odrzuca od zapoznania się z nimi i pozostaje kwestia nauczenia się nowch zasad. Moim zdaniem należało wypuścić jeden set, zrobić poważne testy przez rok, półtora, korekty w tekstach, kolejny dodatek itd. A w tej chwili (jeśli się nie mylę) to naliczyłem 18 setów DC. Jeśli ktoś jest chętny to może ściągnąć przez SVN, w razie czego pomogę z dostępem.
_________________ IMustNotFear.FearIsTheMind-Killer.FearIsTheLittle-death ThatBringsTotalObliteration.IWillFaceMyFear.
IWillPermitItToPassOverMeAndThroughMe.
AndWhenItHasGonePast,IWillTurnTheInnerEyeToSeeItsPath.
WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.
|