|Highwayman| napisał(a):
Na początek witam serdecznie
Warszawa może się poszczycić największą ilością graczy, jest nas ponad 10 osób z czego z grubsza w stałym kontakcie jestem z 5-6. Nie spotykamy się regularnie ale od czasu do czasu jak znajdzie się czas to grywamy, to po domach to po róznych restauracjach typu Telepizza, KFC, ostatnio w Złotych Tarasach przy Burger King'u i czasem w Cafe Paradox (miedzy Placem Trzech Krzyży a Placem na Rozdrożu).
mam dobrego kolege ktory zreszta wkrecil mnie w te gre i powinien takze miec karty, sprobuje go tez wkrecic. o ile oczywiscie nie kryje sie tu pod jakims nickiem;) dawno go nie wiedzialem. A co do Cafe Paradox to cala ta moja sytuacja wyniknela wlasnie z powodu tego klubu

bylem tam na imprezie urodzinowej znajomych no i mapa Śródziemia na suficie obudzila wspomnienia i potem pokrętnie znalazlem sie na tym forum
|Highwayman| napisał(a):
Na początek witam serdecznie
Na starówce nadal (teraz na nowo po dłuuugim, chyba półrocznym remoncie) działa klub gier planszowych/karcianych/RPG, mieści się nad Cafe Manekin chyba właśnie w domu kultury. Jeśli mnie pamięć nie myli klub ten działa w soboty od 10:00 do 16:00 i w niedziele od 15:00 do 21:00 (czy jakoś tak). Jacek Zieliński chyba od zawsze tam bywał i nadal bywa a naszym forum można go odnaleść pod nick'eim
cekplTak się cudownie składa że z tym tygodniem kończy mi sie sesja egzaminacyjna i będę miał tydzień ferii więc mozemy spróbować się jakoś umówić na grę. Może nawet np. w najbliższą niedzielę w klubie na Starówce...? Zobaczymy

Jacka kojarzę z domu kultury, jesli to ta osoba co bywala kiedys czesto w Strefie 51 (jak jeszcze istniala) to pomylki raczej nie ma

ja sesji juz "niestety" nie mam (we wrzesniu skonczylem studia) wiec mozna cos pomyslec o jakiejs grze:) boje sie tylko ze moj deck(ktory jest jeszcze skompletowany) nie da rady osobie na pierwszym miejscu w rankingu

pamietam,ze na turnieju (a byl taki w domu kultury) nie swiecilem wiekszych sukcesow. nawet kiedys dostalem booster pocieszenia,hehe

tak czy siak zabawa byla przednia

|Highwayman| napisał(a):
Powiedziałem że trudno żebyś trafił na lepszy moment by dołączyć do naszego forum bo właśnie planujemy i przygotowujemy się do kolejnego turnieju, już VIII Ogólnopolskiego Turnieju MECCG. Nie ma lepszego sposobu na powrót do gry niż przyjście na turniej, a że turniej ma być w Warszawie to nie powinieneś mieć z dotarciem na niego problemów

no rzeczywiscie chyba lepiej zlozyc sie nie moglo:) doswiadczenie turniejowe (hehe) jakies mam i moge sprobowac cos wygrac moimi wizardowo dragonowymi kartami(ale to nizej)
|Highwayman| napisał(a):
Czy jest coś czego potrzebujesz jesli chodzi o samą grę? Spisy rzadkości kart? Zasady? Jakieś programy ułatwiające życie przy segrgacji kart/układaniu talii? Informacje gdzie można jeszcze kupić karty i porady gdzie najlepiej kupować? itd, itp.?
mam dwie ksiazki (trzecia zaginela,ale chya wiem kto moze ja miec) z poradami w ukladnaiu talii,ale
no nie powiem taki program ulatwiajacy zycie przy ukladaniu talii bylby na pewwno pomocny:) co do reszty to podczas przegladania forum chyba wszystkie te rzeczy zauwazylem:) ale dzieki!!
|Highwayman| napisał(a):
Czy wiesz na którym dodatku skończyła się twoja przygoda z naszą ukochaną karcianką?
Dla przypomnienia:
Middle Earth: The Wizards (podstawka)
Middle Earth: The Dragons (pierwszy dodatek, o smokach

)
z cala pewnoscia to sa podstawowe dodatki jakie mam w swojej kolekcji
|Highwayman| napisał(a):
Middle Earth: Dark Minions (drugi dodatek, o agentach - wyglądają jak postacie ale mają ciemne fioletowe tło)
mam z niego tak malo kart,ze prawdopodobnie kupilem ze dwa boosterki chyba raczej z niewiedzy,albo dostalem
|Highwayman| napisał(a):
Middle Earth: The Lidless Eye (trzeci dodatek lub druga podstawka; umożliwia grę "tymi złymi" -czyli orkami, trolami, nazgulami, skorumpowanymi ludźmi itp- jako postaciami i zamiast zniszczyć Jedyny Pierścień próbujemy go odzyskać dla Saurona)
juz sam nie wiem czy mam z tego karty,mozliwe ze ciut. jedna z tych ksiazek jest apropos Lidless Eye.
|Highwayman| napisał(a):
Middle Earth: White Hand (piąty dodatek; umożliwia grę upadłymi czarodziejami którzy nie walczą ani dla Wolnych Ludów Śródziemia, ani dla Saurona tylko dla siebie samych

)
Z pewnoscia gralem przeciwko niemu wiec byl dostepny za mojej kadencji tak jak poprzednie,ale w mojej kolekcji nie ma raczej wiele kart z tego dodatku
|Highwayman| napisał(a):
Middle Earth: The Balrog (ostatni dodatek, wprowadza ostatnią, czwartką stronę konfliktu - Balroga

który podobnie jak upadli magowie walczy sam dla siebie i podbija Śródziemie brutalną siłą

)
tak jak wyzej z ta roznica, ze nie mam chyab zadnych kart z niego:)
|Highwayman| napisał(a):
PS
skąd dokładnie z Warszawy jesteś?
Mieszkam na Żoliborzu przy pl.Wilsona
dzieki za mile przyjecie:)
Muad'Dib napisał(a):
o do kolegi inte to ja też zapraszam na turniej i przy okazji mogę napomknąć, że zabieram ze sobą (gdzie jak nie w Wawie:P) 11kg commonów i uncommonów więc można by za grosze uzupełnić kolekcję jeśli czegoś szukasz,masz jakiekolwiek braki :Smile:
dzieki, z pewnoscia sie przyda bo mysle ze niewiele pelnych deckow uda mi sie skompletowac z tego co mam
pozdrawiam!!