Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 6:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kolekcjoner
PostNapisane: Pt lis 09, 2007 9:34 
Diplomat

Witam. Kolekcjonuję karty do METW (a mam ich całkiem sporo) i chciałbym nauczyć się grać. Z tym nie wiem co i jak, jakie karty są ważne a jakie nie, z jakich kart składać talię itd. Czy jest ktoś z Wawy lub okolic kto mógłby rozjaśnić mi ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 09, 2007 9:42 
Shadow of the East

Warszawa ma chyba jedną z najliczniejszych reprezentacji w METW-ie w naszym kraju więc nie powinno być problemu. Szkoda, że nie pojawiłeś się trochę wcześniej to mógłbyś się wybrać na turniej, chyba, że masz taką możliwość, żeby jutro się pojawić w Herbach :P Długo kolekcjonujesz ?

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 09, 2007 11:29 
Warrior/Ranger/Sage

jak powiedział Muad'Dib - szkoda ze pare dni wczesniej się nie objawiłeś, własnie sporą ekipą (5 osób bodajże) wybieramy się na turniej do Herbów, niedaleko Częstochowy

rozumiem ze jesli do tej pory tylko zbierałeś karty to raczej byś sobie na turnieju nie pograł - ale jesli masz możliwość przyjechania na turniej (główny event w sobote od 10:00 do 18:00) to z pewnością wiele od samego patrzenia jak ludzie grają byś się nauczył

PS
długo szukalem po forum jakiegoś tematu gdzie w pigułce masz opisane (choćby pobieżnie) główne mechanizmy gry w Middle Earth: Collectible Card Game, ale raczej o czyms takim nigdy tu nie rozmawialiśmy.
Najbliższy temu jest ten temat gdzie wspólnymi siłami ogólnie opisywaliśmy naszą ukochaną karciankę na potrzeby czyjegoś artykułu, zerknij tam (ostrzeżenie: niektóre posty są naprawdę kilometrowej długości - zwłaszcza moje :P) może znajdziesz jakieś przydatne informacje

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 09, 2007 17:28 
Diplomat

Kolekcjonuję gdzieś tak od 1999/2000r, czyli trochę późno zacząłem ale i tak jeszcze było w sklepach. Zacząłem zbierać karty by urozmaicić rozgrywkę w MERPa. Zamiast nudnych rzutów kostką (na spotkanie, skarby czy zdarzenia) tasowałem kilkanaście wcześniej wybranych kart i gracze sami losowali, hehe (pamiętam te drżące ręce, przełykanie śliny i teksty w stylu "tylko nie wylosuj trolla!!" i ulgę gdy to było tylko kilka orków). Tak samo przemierzali lokacje z karcianki itp... Karty świetnie ilustrowały MERPa i wprowadzały ciekawy klimat gry (drużyna obozuje w dziczy, jeden na warcie przysypia i daje mu kartę Orc Sniffler'a :)) ). Karty naprawdę oddają i są kompatybilne z dodatkami jakie ICE wydawało do MERPa.
A co do kart, mam po trochu z każdego dodatku raczej tak po 70%, najmniej kart bo zaledwie kilkanaście Rare brakuje mi do White Handa. Na turniej nie dam rady pojechać bo w tym czasie pracuje, szkoda. Być może po turnieju z kimś będzie można się spotkać. Co do zasad to wielkie dzięki za info, poczytam.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]