Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 0:03

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: So sty 13, 2018 17:13 
Scout

Cześć! W najbliższym czasie będę zamawiał od Wima Heemskerka z http://gwaihir.net 10 challenge decków żeby mieć co dodać do tego co mam i zacząć uczyć się grać.

Oto co mam: https://www.dropbox.com/sh/ew1iowt92f67 ... e7sTa?dl=0

I teraz prośba o pomoc od Was, moi Drodzy (i może jakieś Drogie[?]): Co mógłbym dodatkowo użytecznego na początku zamówić zakładając, że będę miał jakieś (poza ok. 400pln na 10 challenge decków) jakieś dodatkowe 100-200pln do wydania?

A może w ogóle powinienem zamówić coś innego?

Kolejne pytanie: Czy ktoś chce się dorzucić do zamówienia celem redukcji kosztów wysyłki?
Wiem, że jestem świeżutki i nieznany, ale możemy to wysłać do Ciebie zamiast do mnie w razie problemu z zaufaniem ;) (właściwie, zważając na moje doświadczenie na forum, dość uzasadnionego).
Może w ogóle ktoś z Rzeszowa zamówiłby coś ze mną, albo ja z nim?
A może ktoś skądinąd coś zamawia i mogę się dorzucić do jego zamówienia?

Dzięki wielkie z górki za pomoc!
Ave!

PostNapisane: So sty 13, 2018 19:40 
Warrior/Ranger

Ja mógłbym się dorzucic do zamówienia. Zgadamy się w tygodniu.

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: N sty 14, 2018 1:12 
Scout

Gothmog napisał(a):
Ja mógłbym się dorzucic do zamówienia. Zgadamy się w tygodniu.

Wypas, dzięki! Będę czekał na kontakt.

PostNapisane: N sty 14, 2018 13:28 
Warrior/Ranger/Sage

To ja też bym się dołączył. Po długiej walce ze sobą, postanowiłem że usupełnie trochę kolekcję i zakupię kilkanaście singli :D

Nie mam problemów z zaufaniem, a wygodnictwo/lenistwo jest u mnie większe :P. Podesłał bym listę wybranych singli i zrobił bym przelew (w pln) na podane konto w momencie realizacji zamównia u Gwaihira.

Gotmogh/Paulus_Germanus dajcie znać jak się dogadacie kto składa zamówienie.

PostNapisane: N sty 14, 2018 16:03 
Shadow of the East

Z sugestii co jeszcze można dokupić za niewielkie pieniądze to polecam pierwszy dodatek The Dragons. Jest tani i ma dużo fajnych kart. Będzie fajnym uzupełnieniem do challenge decków.

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

PostNapisane: N sty 14, 2018 23:01 
Scout

root napisał(a):
To ja też bym się dołączył. Po długiej walce ze sobą, postanowiłem że usupełnie trochę kolekcję i zakupię kilkanaście singli :D

Nie mam problemów z zaufaniem, a wygodnictwo/lenistwo jest u mnie większe :P. Podesłał bym listę wybranych singli i zrobił bym przelew (w pln) na podane konto w momencie realizacji zamównia u Gwaihira.

Gotmogh/Paulus_Germanus dajcie znać jak się dogadacie kto składa zamówienie.

Doskonale! :D Damy! :)

Muad'Dib napisał(a):
Z sugestii co jeszcze można dokupić za niewielkie pieniądze to polecam pierwszy dodatek The Dragons. Jest tani i ma dużo fajnych kart. Będzie fajnym uzupełnieniem do challenge decków.

Sorki, jeśli moje pytania są głupie, ale jestem kompletnym noobem. A zatem: W jakiej formie kupić karty z The Dragons? Jeden booster? Kilka? Czy może box z 36 boosterami? :D

PostNapisane: N sty 14, 2018 23:05 
Warrior/Ranger

Kup boxa jak lubisz otwierać lub cały set (mam playset na sprzedaż ale nie mam pojęcia ile jest wart ;-) ).

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

PostNapisane: N sty 14, 2018 23:55 
Shadow of the East

paulus_germanus napisał(a):
Sorki, jeśli moje pytania są głupie, ale jestem kompletnym noobem. A zatem: W jakiej formie kupić karty z The Dragons? Jeden booster? Kilka? Czy może box z 36 boosterami? :D

Miałem na myśli kompletny set, nie boostery czy boxy boosterów. Tylko widzę, że Wim nie ma tego na stanie. Ale dogadaj się z Gothmogiem. Kompletny set to wydatek w przedziale 100-150zł (wg mnie). To najtańszy dodatek do MECCG i ma dużo użytecznych kart. Cena wynika z faktu, że wyprodukowano go najwięcej i każdy go ma także ciężko jest go sprzedać ;)

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

PostNapisane: Pn sty 15, 2018 10:38 
Scout

Muad'Dib napisał(a):
Miałem na myśli kompletny set, nie boostery czy boxy boosterów. Tylko widzę, że Wim nie ma tego na stanie. Ale dogadaj się z Gothmogiem. Kompletny set to wydatek w przedziale 100-150zł (wg mnie). To najtańszy dodatek do MECCG i ma dużo użytecznych kart. Cena wynika z faktu, że wyprodukowano go najwięcej i każdy go ma także ciężko jest go sprzedać ;)

Dzięki wielkie za klaryfikację!

Gothmog napisał(a):
Kup boxa jak lubisz otwierać lub cały set (mam playset na sprzedaż ale nie mam pojęcia ile jest wart ;-) ).

Gothmog, właśnie piszę do Cię PW ;)

PostNapisane: Śr lut 07, 2018 14:15 
Warrior/Ranger

Jak my z Dhrorem braliśmy challenge decki od Wima to ja sobie jeszcze dobrałem klaserek z obrazeczkiem z Shadow of Mordor i trochę busterków. A i chyba jeszcze zamawialiśmy kostki z okiem bo tanie były. Jak już płacić za wysyłkę to warto coś dorzucić żeby było co potem rozpakowywać :D

Jeżeli będziesz grał minionami to myślę że warto sobie też wziąć startery do MELE, żeby mieć dostęp to wszystkich ringwraithów (w challenge deckach jest reprezentowanych tylko 5).
Jeżeli głównie hero to chyba busterki wizards i dragons byłyby przydatne. Nawet jak zgarniesz jakieś powtórki to będzie na wymianę.

Ostatnio edytowano Śr lut 07, 2018 14:30 przez d_fens, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr lut 07, 2018 14:25 
Scout

d_fens napisał(a):
Jak my z Dhrorem braliśmy challenge decki od Wima to ja sobie jeszcze dobrałem klaserek z obrazeczkiem z Shadow of Mordor i trochę busterków. A i chyba jeszcze zamawialiśmy kostki z okiem. Jak już płacić za wysyłkę to warto coś dorzucić żeby było co potem rozpakowywać :D

Strzał w dziesiątkę d_fens! :D Co prawda klasera nie wziąłem, ale kostki owszem ;D - nawet w dwóch rozmiarach. Wszystko zdążyło już dotrzeć i zrobiłem nawet unboxing vid na YT :D - pierwszy mój taki filmik ever więc ultra amatorsko i jąkająco, ale jest:
Część 1: https://www.youtube.com/watch?v=qe0X_sAhD3Q
Część 2: https://www.youtube.com/watch?v=-TQxtsD0nPE

PS.: Co prawda teraz jestem niestety ciągle przysypany dzidziusiem, pracą i uczelnią - i cierpię, bo karciochy leżą i się kurzą - ale jak tylko życie przycichnie będę pisał do Cię z prośbą o nauki i nadzieją na pozytywne jej rozpatrzenie ;)

PostNapisane: Śr lut 07, 2018 14:32 
Warrior/Ranger

paulus_germanus napisał(a):
PS.: Co prawda teraz jestem niestety ciągle przysypany dzidziusiem, pracą i uczelnią - i cierpię, bo karciochy leżą i się kurzą - ale jak tylko życie przycichnie będę pisał do Cię z prośbą o nauki i nadzieją na pozytywne jej rozpatrzenie ;)

Przy mojej dwójce dzieciaków i bardzo napiętym kalendarzu treningów i zawodów może nie być łatwo, ale damy radę jakoś. Dhrora też trzeba będzie zgarnąć do kompletu. Wstyd się przyznać ale dawno już nie graliśmy. Życie chłoszcze :P

PostNapisane: Pt lut 09, 2018 14:41 
Scout

d_fens napisał(a):
Przy mojej dwójce dzieciaków i bardzo napiętym kalendarzu treningów i zawodów może nie być łatwo, ale damy radę jakoś. Dhrora też trzeba będzie zgarnąć do kompletu. Wstyd się przyznać ale dawno już nie graliśmy. Życie chłoszcze :P

Mam czasowo bardzo podobną sytuację więc tym bardziej dzięki :) Zanim jednak będę Was fatygował chciałem spróbować ogarnąć tyle ile dam radę sam - zatem pytanko: Które challenge decki są najłatwiejsze na początek? A których na początku unikać?

PostNapisane: Pt lut 09, 2018 14:49 
Ranger/Sage

Ja bym ci radzil zagrc Hero, bo sa latwiejsze w ogarnieciu niz minion :)

Plus smialo daj znac jak i kiedy masz czas, zawsze to lepiej z kims zagrac zeby pojasnil co i jak.

PostNapisane: Pt lut 09, 2018 14:54 
Scout

Dhror napisał(a):
Ja bym ci radzil zagrc Hero, bo sa latwiejsze w ogarnieciu niz minion :)

Plus smialo daj znac jak i kiedy masz czas, zawsze to lepiej z kims zagrac zeby pojasnil co i jak.

Wypas :) Dzięki! Postaram się zatem ogarnąć co dam radę jak najszybciej i dać znać ^^

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]