Witam,
Wrzuciłem wreszcie do Excela co mam (=niewiele) i czego mi brakuje (=duuuużo). Uwzględniłem wyłącznie TW i LE, bo tylko z tych edycji mam jakiekolwiek karty, w przypadku pozostałych dodatków nie mam niczego więc nie było sensu tego pisać.
Plik jest skonstruowany tak że osobno pokazuję braki kart unikalnych i pozostałych. W przypadku unikalnych sprawa jest jasna - jeśli mam to nie potrzebuję i tych nie uwzględniałem w tabelce, jeśli nie mam to potrzebuję 1 sztukę. W przypadku pozostałych (nieunikalnych) pokazuję brak jeśli nie mam ani jednej kopii danej karty. Oddzielnie (pod główną tabelką) zostawiłem też info o tych nieunikalnych kartach które mam (po jednej lub 2 sztukach). Zapewne w części przypadków dobrze byłoby dołożyć tych kart tak aby mieć 3 kopie nawet jeśli nie są to eRki. Jako że jednak na razie nie mam pojęcia które z kart byłyby przydatne w więcej niż jednej kopii - to zostawiłem tak jak jest, licząc na Wasze wskazówki.
Na tej liście są zarówno eRki jak i zwykłe commony/uncommony. Żeby złożyć jakąkolwiek działającą talię muszę mieć więcej sitów, frakcji itp. Nie będę zaczynał od dokupowania wypasionych eRek póki nie będę miał większości z tych podstawowych kart.
Przejrzycie proszę swoje zasoby i zobaczcie czy macie nadwyżki części z tych kart. No i oczywiście czy i za ile moglibyście je sprzedać. No chyba że ktoś chce się wymienić np. za karty piłkarskie Champions Legue (zbiera je mój syn) - np. Messiego za Chill Them With Fear, a Lewandowskiego za The One Ring

A na poważnie to żałuję że nie załapałem się na podarunek od Neckhomanty w jednym z poniższych postów.
Gdyby coś z tym plikiem było nie tak, nie otwierał się albo w ogóle źle go udostępniłem to dajcie znać.
https://www.dropbox.com/s/9km7138cak8ud ... %20MRZ.xls