Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 10:12

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 10, 2006 13:49 
Warrior

Syn marnotrawny powrócił do domu. ;]
Dobrze zrobiłeś :D

Tytuł: Re: HAHAHA
PostNapisane: Pt lut 10, 2006 14:26 
Warrior/Ranger/Sage

Merry napisał(a):
Ale Twoj post jest pretendentem do Postu Roku :-)

Co tam post roku - to jest decyzja historyczna wrecz ;-) Najlepszy post w historii forum !!! BRAWO :-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 10, 2006 14:38 
Warrior/Ranger/Sage

Gratuluje deyzji ;), a skor z Warszawy pochodzisz to wpadaj na turniej :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 10, 2006 15:23 
Warrior/Ranger/Sage

Anonymous napisał(a):
Pochodzę z Warszawy. Grałem kiedyś w sklepie przy ulicy Wilczej i w klubie na starówce.

witam witam

tak jak powiedział Root, skoro z Warszawy to wpadaj na turniej, pierwszy weekend Maraca własnie w Warszawie

jezeli też grałes kiedyś w klubie na starówce to na pewno znasz Jacka Zielińskiego który tam przez dlugie lata bawił - Jacek to cekpl z naszego forum (moze nie udziela sie tu bardzo, ale na turniej wpdanie), a takze Roberta Hadama (którego próbujemy na turniej ściągnąc ale nie mamy z nim bezposredniego kontaktu)

jest tez szansa ze znasz też mnie, mojego brata Chris'a, mag'a (Andrzej z Minska Mazowieckiego) i caliban'a
chyba wszyscy (caliban'a nie jestem pewien) byliśmy kiedyś razem na turnieju MECCG własnie w klubie na starówce, jeszcze za czasów kiedy MECCG był wydawany i nie było jeszcze White Hand'a i Balrog'a (nie jestem pewien ale możliwe ze Against the Shadow jeszcze wtedy nie zdążyło wyjść)

jeszcze raz serdecznie zapraszam na turniej i oczywiście do zarejestrowania się na forum :D

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 10, 2006 23:58 
Roberta i Jacka znam oczywiście. White hand chyba już był, tylko Balroga nie było.

Z Robertem grywaliśmy jeszcze zacięte boje w Dark Eden (zresztą trafiło mi się wygrać turniej organizowany w Warszawie w tą grę).

Mam na imię Michał i jestem starszym z dwóch braci, którzy gościli w klubie i w sklepie.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 11, 2006 13:44 
Scout

Highwayman napisał(a):
a takze Roberta Hadama (którego próbujemy na turniej ściągnąc ale nie mamy z nim bezposredniego kontaktu)

Ja grywam z Robertem co tydzień. Rozmawiałem z nim na temat turnieju
i wypowiedział się na ten temat pozytywnie. Znaczy sie będzie :)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 11, 2006 16:56 
Warrior/Ranger/Sage

Wczoraj wieczorem udało nam się złapć kontakt telefoniczny z Robertem i mamy potwierdzenie ze na turniej przyjdzie, Chris juz dodał go do listy obecności

Gość napisał(a):
Mam na imię Michał i jestem starszym z dwóch braci, którzy gościli w klubie i w sklepie.

W takim razie was obu zapraszamy na turniej :P

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 0:02 
Diplomat

Oj nie wiem jak to będzie...

A tak właściwie to gdzie w Warszawie będzie ten turniej i jakie jest ewentualne wpisowe itp itd?

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 0:13 
Warrior/Ranger/Sage

nadal przebieramy w ofertach jesli chodzi o miejsce

koszt wejścówki to pewnie bedzie 20 zł (chodź moze uda się to zmniejszyć jesli przyjdzie duzo osób)

wszystkie informacje o turnieju sa w dziale Turnieje, tematy:

Warszawa Strikes Back :) -> http://meccg.tolkien.com.pl/forum/viewtopic.php?t=475
IV Ogolnopolski Turniej MECCG - lista obecnosci -> http://meccg.tolkien.com.pl/forum/viewtopic.php?t=569
Zasady Turniejowe Warszawa Marzec 2006 -> http://meccg.tolkien.com.pl/forum/viewtopic.php?t=570

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 20:38 
Hej!

Tu Allonzo (aka Ernest)- (nie)sławny zwycięzca rzeczonej aukcji.
Jak już wszyscy wiemy nie stałem sie posiadaczem tej góry kart, ale to mnie samo w sobie specjalnie nie martwi.
Niczym nie da się zastąpić własnoręcznego otwierania boxów/boosterów/starterów i napawania się krzepiącym widokiem jakiejś pachnącej nowością R-ki :) - a tak cały urok tworzenia kolekcji trochę by mi umknął. Tak szczerze to zdecydowałem się na kliknięcie opcji "kup teraz" TYLKO dlatego, że kupienie zafoliowanego balroga to naprawdę coraz cięższa do trafienia okazja - więc trzeba (z bólem...) brać to co jest i nie wybrzydzać.
Po telefonie "News of Doom" od -Termiego- po prostu kupiłem sobie troche boosterów DM i komplet starterów LE i wyciągnąłem w jednym "Lidless Eye" :). I o to chodziło!

Jednak chciałbym poruszyć inny aspekt tej sprawy:

Cytuj:
Twoj post jest pretendentem do Postu Roku

Cytuj:
Syn marnotrawny powrócił do domu. ;]
Dobrze zrobiłeś

Cytuj:
Najlepszy post w historii forum !!!

Z tak jednoznacznie pozytywymi ocenami czynu -Termiego- to bym się mimo wszystko nie zgodził... :twisted:
Rozumiem jego sentyment do długo tworzonej kolekcji (skutecznie podsycany przez forumowiczów :lol: ), rozumiem też Wasze zadowolenie z "powrotu syna marnotrawnego". Jednak zrobienie kogoś (czyli mnie...) "w jajo" muszę nazwać po imieniu i w tym sensie uważam, że -Termi- NIE ZROBIŁ DOBRZE :!:
Chcąc "odkręcić" jeden błąd (tzn. wystawienie na aukcję rzeczy z którą faktycznie nie chciał sie rozstać) postanowił "naprawić" go następnym czyli złamaniem JUŻ ZAWARTEJ ze mną umowy. Ale to w sumie jego sprawa, która z tych gaf będzie bardziej ciążyć mu na duszy :wink:

pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Allonzo

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 21:16 
Warrior/Ranger/Sage

Na pocieszenie napisze, ze tą grę lepiej kupować po trochu i kolejno grać różnymi Avatarami. Posiadanie wszystkich na raz może nieco hmm... rozpraszać. :)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 22:29 
Warrior/Ranger/Sage

cóz nie bede pisał kto mial do czego prawo w kwestii aukcji itp

ale na pewno Allonzo ma prawo czuc sie poszkodowanym

zeby jednak nie zaczynac znajomosci ze zlej strony od razu to polecam ci Allonzo zerknac na ebay'a sa tam teraz naprawde niezle oferty (jesli chodzi o typy dostepnych dodatków bo ceny sa na pewno wyzsze niz u nas, plus dochodzi wysylka do polski za jakies 20-30 dolarów) ale jest w tej chwili dostepny na ebay'u Balrog (i w ramach wiekszej kolekcji i jeszcze nie rozpakowane sety) i wiele innych ciekawych pozycji

zapraszam tez na nasz turniej który odbędzie się w pierwszy weekend marca w Warszawie, nawet jesli nie zeby pograc to zeby poznac ludzi i ewentualnie kupic troche kart na miejscu

zachecam do przyjscia

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 23:21 
Diplomat

Witam!

Allonzo przepraszam za kłopot, bo w sumie nic więcej cię to nie kosztowało, bo nawet koszty rozmów poniosłem ja.
PRZEPRASZAM

Szkoda mi jednak trochę że mi tak negatywa walnąłeś.
Zadzwoniłem przeprosiłem (rozmowa ok 15 min), zapłaciłem 30 zł prowizji na Allegro, wystawiłem Ci jako pierwszy komentarz pozytywny tylko za rozmowę telefoniczną, a nie czekałem na twojego negatywa, żeby się odwdzięczyć. Wiesz są jeszcze opinie neuralne. Naprawdę starałem się ze wszystkich sił. Muszę ci powiedzieć, że nawet pare rarek chciałem ci wysłać za free po komentarzu (wiem, że ci wszystko jedno i gdzie sobie je moge wsadzić). A jednak, coż... trudno. Mam nadzieję, że to mój jedyny negatyw.

Czlowiek kiedyś wylicytował u mnie figurki do War Zone (zresztą wygrane przeze mnie w turnieju karcianym) i nie kontaktował się przez tydzień, musiałem dzwonic do niego przez jego ojca, ale w końcu jakoś się udało i choć byłem wkur...ny to wystawiłem mu ostatecznie pozyywa (suchego w treści, ale jednak), bo wytłumaczył się telefonicznie.

Myślę, że temat należałoby już zamknąć.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 23:27 
Wiedźma

A zatem zamykam nasz program już!
Każdy swoje przemyślenia na temat tej sprawy wypisuje na kartce zamiast na forum :)

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]