Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Pn cze 16, 2025 22:21

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt mar 01, 2016 19:35 
Warrior/Ranger

Przypadkiem natrafiłem na spore repozytorium plików związanych z Dream Cards. Dostępne są w nim projekty graficzne kart oraz zasady, listy kart i chyba jeszcze pliki potrzebne do używania tych kart w GCCG. Pliki do repozytorium dodawali głównie Eric i Nicolai (to ci dwaj panowie z którymi można było się kontaktować w sprawie zakupu kart DC).

Repozytorium nie jest zabezpieczone żadnym loginem ani hasłem, więc bezczelnie założyłem że dostęp do niego jest publiczny. Wszystkie pliki zajmują około gigabajta.

Jeżeli ktoś chciałby sobie pobrać a nie korzystał nigdy z SVNa, to podaję instrukcję dla Windows krok po kroku.

1) Pobieramy programik TortoiseSVN stąd: https://tortoisesvn.net/downloads.html i instalujemy.
2) Zakładamy sobie gdzieś na dysku folder np C:\DreamCards.
3) Klikamy prawym klawiszem myszy na ten folder i wybieramy opcję SVN Checkout. W polu 'URL of repository' wpisujemy http://svn.councilofelrond.org/svn/metw
4) Powinny być domyślnie wybrane opcje 'Fully recursive' i 'HEAD revision'.
5) Naciskamy OK i czekamy. Może chwilę zejść, jako że plików jest sporo.
6) Jak repozytorium się już ściągnie to możemy swobodnie odinstalować TortoiseSVN, bo nie będzie już nam do niczego potrzebny.

W repozytorium oprócz dream cards znajdują się też poprawione lub ulepszone wersje kart oryginalnych (zazwyczaj mają w nazwie RW).

Należy pamiętać że repozytorium to kopia robocza, niektóre pliki mogą być w stadium delikatnie mówiąc niedokończonym (widziałem np niekompletną instrukcję do Court of Ardor). Ale myślę że warto sobie to ściągnąć.

Jakby się znalazła drukarnia, która by nam to przeniosła na papier to można by fajnie pograć nowymi karcioszkami :) Można ewentualnie samemu druknąć i nakleić ale wiadomo że to już gorsza jakość.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]