Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 0:01

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz cze 07, 2012 21:06 
Scout

Cześć,

To jest mój pierwszy post na tym forum, więc zanim przejdę do sedna może najpierw parę słów o mnie i MECCG ;)

Moja przygoda z MECCG zaczęła sie jeszcze w ubiegłym wieku, kiedy to kupiłem parę zestawów. Konkretnie 3xMETW, 1xMELE + jakieś boosterki (bodajże po jednym) METD i MEDM. Niestety ponieważ w okolicy nikt nie grał w tę grę, karty leżały sobie, a ja je od czasu do czasu (jak sobie przypomniałem) odkurzałem. Ostatnio (rok? dwa lata temu?) narafiłem w sieci na to forum, ale ponieważ nie miałem skatalogowanych kart się nie ujawniałem ze swoją ignorancją.

Jakoś w styczniu tego roku po raz kolejny przypomniałem sobie o MECCG i tym razem postanowiłem cos zadziałać. Kupiłem więc, od wspomnianego już wyżej, PP, 5 zestawów. Nie był to najlepszy zakup, bo jak się okazało w zakupionych kartach nie było żadnego Rara :(. Niemniej moja kolekcja troche się wzbogaciła.

Po dłuższych perypetiach w końcu udało mi sie skatalogować posiadane karty korzystając z pliku z holenderskiego serwera do którego link znalazłem tu na forum. Plik ten załączam.

I tu pytanie: Czy można cos sensownego z tych kart złożyć? Jeżeli tak, to czy mógłby mi ktos pomóc i rozegrać parę partii? Mieszkam w okolicach Warszawy.

Ponieważ plik trochę (względem oryginału) zmieniłem, oto legenda:
Kolumny AA-AF - karty kupione w zeszłym wieku
Kolumny AG-AL - karty kupione w tym roku od PP
Kolumna Z - suma kart

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc, tudzież komentarz :)

Załączniki:
MECCG-bnag.rar [240.87 KiB]
Pobrane 284 razy

Ostatnio edytowano Cz cze 14, 2012 21:48 przez bnag, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 08, 2012 2:43 
Shadow of the East

Witam na forum, pozwoliłem sobie przenieść twój temat do nowego działu. Jakoś mam problem z ogarnięciem twojego spisu - widzę tam dwie rubryki "English" z ilościami więc nie wiem do końca ile tych kart masz. Ale wydaje mi się, że coś tam już masz i mógłbyś tym pograć. Na pewno tylko jasną stroną, starter MELE to zdecydowanie za mało żeby grać. Natomiast METW + kilka paczek kart to już coś na start. Co do tych zestawów kart na allegro to wydaje mi się, że nie są najlepszym wyborem. Już lepiej spotkać się z kimś z forum i przebrać jego commony/uncommony - cenowo wyjdzie podobnie, może trochę taniej a i wybieranie będzie skuteczniejsze niż losowe kupowanie :)

Ja sam jestem z Warszawy (no może obecnie z okolic) natomiast w stolicy bywam codziennie. Co nie znaczy, że codziennie miałbym czas się umówić ;) Ale z chęcią pomogę, jeśli to nie problem to byś wziął może wszystkie karciochy a ja bym potłumaczył co i jak.

Nawet wiem gdzie jest Józefów, czasem zdarza mi się tamtędy przejeżdżać ;)

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 08, 2012 10:46 
Scout

:D No przeżyłem chwilę grozy, gdy nie znalazłem swojej wiadomości. Tym bardziej że elaborat napisałem niezły i dość długi jak na mnie, a kopii nie zapisałem sobie na dysku :|

Co do pliku, to podzieliłem karty na 2 części. Pierwsza to moje oryginalne karty. Druga w celach porównawczych karty kupione od PP (np. żeby zobaczyć ile Rarów (0)). Także karty w obu kolumnach mam. Ich suma jest w kolumnie Z.

Co do spotkania to akurat ten weekend mam wyjątkowo wolny, tak więc jakbyś miał czas byłoby super. W celu ułatwienia kontaktu namiary na mnie przesyłam Ci w PM

Tytuł: btw
PostNapisane: Cz cze 14, 2012 1:16 
Scout/Sage

Hm nieco wtrace sie w topic, bo widze, ze z imienia i nazwiska jestem po raz enty zreszta na forum wlozony w czarna oponcze.

Nie przypominam sobie by byl jakis mail, ze cos nie tak itd - cyt: ,,Szybko, sprawnie i zgodnie z zamówieniem. Polecam." a wystawiam sam poz jako pierwszy itd.

Karty - mam ich ogrom - leca losowo do zestawow, ale tak by w obrebie danego sie mozliwie nic nie powtorzylo. Karty nieuzywane, takze z trudno dostepnych challenge deckow. Jestem ignorantem, gdyz sety METW zebralem dosc dawno i nie pamietam co jest C/U/R niemniej te ostatnie w zestawach tez sa, po prostu nieszczesliwie zostaly zlozone. Tutaj moja wina, czesc osob dostaje zestawy z erkami, czesc wbije sie w selekcje kart w ktorych tych r nie ma.

Tlumaczy sie ten, kto ma poczucie winy. Tak, mam poniewaz nie lubie gdy jest cos nie tak, a wyciaga sie to kilka miesiecy pozniej /zakup byl 30.01/ i to na forum z imienia i nazwiska [chociaz w sumie to ostatnie niejako sam podstawiam bo na All jestem z imienia i nazwiska ;>

Na przyszlosc prosze pisac lub dzwonic, opie...ić i zrobi sie tak, by bylo dobrze. Zwlaszcza, ze [j.w.] komentarze zawsze wystawiam pierwszy, wiec jestem przyzwyczajony do szantazu :) peace

Tytuł: Re: btw
PostNapisane: Cz cze 14, 2012 9:59 
Shadow of the East

Merry napisał(a):
Hm nieco wtrace sie w topic, bo widze, ze z imienia i nazwiska jestem po raz enty zreszta na forum wlozony w czarna oponcze.

Ja bynajmniej nie chciałem ciebie krytykować, dlatego specjalnie dobierałem słowa (żebyś nie poczuł się urażony). Myślę też, że nikt nie ma prawa być niezadowolonym bo dokładnie wszystko opisujesz, erki mogą być ale nie muszą. Po prostu ludzie czasem liczą na łut szczęścia i myślą, że znajdą coś więcej. Także myślę, że nie powinieneś brać tego zbyt do siebie.

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Cz cze 14, 2012 21:59 
Scout

Zostałem niejako wywołany do tablicy, więc tez coś powiem :)

Transakcja była wzorcowa. Towar był całkowicie zgodny z opisem. Do niczego się nie można przyczepić. Także podtrzymuję opis do aukcji który dałem. A że moja interpretacja tego co przeczytałem w ofercie była odmienna od tego co w niej faktycznie było, to jest tylko i wyłącznie moja wina :|.

Nie wątpię też, że można trafić "R" w Twoich zestawach, po prostu ja miałem pecha i nie trafiłem. Stąd też i mój komentarz w pierwszej wiadomości (fakt, od zakupu minęło trochę czasu, ale jak napisałem dopiero teraz skatalogowałem karty).

Tak więc nie było (i dalej nie ma) powodu żeby dzwonić, op......ać tudzież szantażować ;).

Przepraszam natomiast za wymienienie Ciebie z imienia i nazwiska. To się nie powinno było zdarzyć. Na swoje usprawiedliwienie (marne co prawda) mogę tylko powiedzieć, że w wątku w którym pisałem już Twoje dane zostały wcześniej wymienione. Wątek ten został później podzielony i moja wiadomość znalazła się na początku.

Twoje dane w pierwszej wiadomości zostały zmienione

Tytuł: :)
PostNapisane: Śr wrz 19, 2012 18:36 
Scout/Sage

W porzadku :) Jestem bardzo pozytywnie podbudowany tym, ze w opozycji do wielu roznych for internetowych tutaj wymiana zdan zawsze jest konstruktywna i na poziomie i konczy sie pokojowo :) Ze swojej strony postaram sie poprawic w przyszlosci :-)

PostNapisane: Pn paź 15, 2018 18:04 
Warrior

Gdyby ktoś był w takiej sytuacji, to na zachodnich forach znalazłem listy pełnych setów z wyróżnieniem typów kart. Postaram się tu umieścić.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]