Cześć,
To jest mój pierwszy post na tym forum, więc zanim przejdę do sedna może najpierw parę słów o mnie i MECCG
Moja przygoda z MECCG zaczęła sie jeszcze w ubiegłym wieku, kiedy to kupiłem parę zestawów. Konkretnie 3xMETW, 1xMELE + jakieś boosterki (bodajże po jednym) METD i MEDM. Niestety ponieważ w okolicy nikt nie grał w tę grę, karty leżały sobie, a ja je od czasu do czasu (jak sobie przypomniałem) odkurzałem. Ostatnio (rok? dwa lata temu?) narafiłem w sieci na to forum, ale ponieważ nie miałem skatalogowanych kart się nie ujawniałem ze swoją ignorancją.
Jakoś w styczniu tego roku po raz kolejny przypomniałem sobie o MECCG i tym razem postanowiłem cos zadziałać. Kupiłem więc, od wspomnianego już wyżej, PP, 5 zestawów. Nie był to najlepszy zakup, bo jak się okazało w zakupionych kartach nie było żadnego Rara

. Niemniej moja kolekcja troche się wzbogaciła.
Po dłuższych perypetiach w końcu udało mi sie skatalogować posiadane karty korzystając z pliku z holenderskiego serwera do którego link znalazłem tu na forum. Plik ten załączam.
I tu pytanie: Czy można cos sensownego z tych kart złożyć? Jeżeli tak, to czy mógłby mi ktos pomóc i rozegrać parę partii? Mieszkam w okolicach Warszawy.
Ponieważ plik trochę (względem oryginału) zmieniłem, oto legenda:
Kolumny AA-AF - karty kupione w zeszłym wieku
Kolumny AG-AL - karty kupione w tym roku od PP
Kolumna Z - suma kart
Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc, tudzież komentarz