Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 0:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: N kwi 08, 2012 14:22 
Short-event

Witam.
Mam zamiar zakupic na allegro takie oto zestawy:
"Każdy zestaw zawiera 90 losowych kart do gry MiddleEarth, przeważają karty Common / Fixed / Uncommon, natomiast karty Rare również mogą się trafić. Około 80 % kart pochodzi z edycji podstawowej The Wizards Blue Bordered." Czy 3 takei zestawy <270 kart> pozwolli mi zacząć gre w ME?
Dodatkowo doczytalem ze ten sam uzytkownik posiada" także praktycznie kompletne sety kart Blue- oraz Black-Bordered do The Wizarrds /Edycji Podstawowej tej wspaniałej gry/" o co chodzi z tymi kolorowymi setami. Troche czytalem i doszedlem do wniosku ze to sa te same karty tylko roznia sie kolorem obwodek? prosze o pomoc.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 08, 2012 15:14 
Warrior/Ranger

Tak na wstępie to witam na forum.

Co do zestawów proponowanych przez Pawła Przybyłe to niestety zakupienie nawet kilku takich zestawów nie gwarantuje możliwości rozpoczęcia rozgrywki w tą wspaniałą karciankę, gdyż prawdopodobnie kazdy z tych zestawów bedzie zawieral te same karty (są to w wiekszości C, kilka UC niestety na R nie ma co liczyć) - najlepiej zostawic oferte na forum i zakupic gotowa talie (myśle ze Muad'Dib posiada większe ilości kart na odsprzedanie i napewno cos moze zaproponować, sam ze swojej strony moge zaproponować troche kart w języku francuskim i hiszpańskim - oddam nawet za darmo).

W przyszły weekend mamy zjazd graczy w Goszycach (odsyłam do działu Ogłoszenia turniejowe) i napewno każdy gracz przywiezie swoje karty wiec bedzie z czego wybierac - zawsze mozna wpasc popatrzec, pogadac zobaczyć jak inni graja - zapraszamy.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 08, 2012 16:30 
Dwarf

Ja uważam ze da sie zagrac tym co chcesz kupić tylko na bardzo niskim poziomie - ta gra nie wychodzi od 98 roaku (albo moze i 97 bo juz sie pogubiłem) i ludzie grający w nią 15 lat mają juz tak wypasione kolekcje, a przy tym i co jest najważniejsze ogromne doświadczenie, znjomośc zasad, tricków, sposoby kombinowania, ze połkną taką talie jak roztocze z powietrza. Ale nir to jest w tym ważne - każdy od czegoś zaczynał, jak sie juz wkrecisz to zacznie kupować coraz wiecej i wicej i nazbierasz kolekcje. Innym problemem tej gry a zarazem to za co ja kochamy jest jej złożoność, a co za tym idzie duża ilość zasad i możliwośći budowania tali i rozgrywki, więc nie można powiedziec tak jak przy MTG czy WoW ze jak kupisz coś na początek to pograsz całkiem nieźle. MECCG to zupełnie inna liga to tak jak by porównywać szachy do warcab. Gra jest przecudowna i drugiej takiej jeszce nie zrobiono.
Nie pisze tego zeby cie zniechęcić tylkoz zeby ci pokazać co i jak. Dobrze pisze Gothmog - przyjedz na turniej to zobaczysz co i jak. Bardzo sie ciesze ze jest nowy zainteresowany i ze nasze grono ma szanse sie powiększyć.

link do najbliższego turnieju:
http://meccg.tolkien.com.pl/forum/viewtopic.php?t=1293

P.S. Kupić to co zamieżasz, pograj (o ile masz z kim) i ocenisz czy to jest to co szukasz. Dodatkowo jest możliwość grania po sieci na tzw GCCG - ale to juz by cie ktos musiał pokierować nalepiej. Jak coś to pytaj a napewno ci pomożemy.

PostNapisane: N kwi 08, 2012 19:56 
Warrior/Ranger

camel7777 napisał(a):
Witam.
...
prosze o pomoc.

Tak jak radzili koledzy powyżej. Większość z nas jest w stanie złożyć proste grywalne decki na start w cenie tych kart :) Kwestia znalezienia gracza w pobliżu - właśnie skąd jesteś? Pomimo iż pozostało nas niewielu to mamy pokrycie dużej części Polski :)

PostNapisane: N kwi 08, 2012 21:10 
Shadow of the East

camel7777 napisał(a):
Witam.
"Każdy zestaw zawiera 90 losowych kart do gry MiddleEarth, przeważają karty Common / Fixed / Uncommon, natomiast karty Rare również mogą się trafić. Około 80 % kart pochodzi z edycji podstawowej The Wizards Blue Bordered." Czy 3 takei zestawy <270 kart> pozwolli mi zacząć gre w ME?
Dodatkowo doczytalem ze ten sam uzytkownik posiada" także praktycznie kompletne sety kart Blue- oraz Black-Bordered do The Wizarrds /Edycji Podstawowej tej wspaniałej gry/" o co chodzi z tymi kolorowymi setami. Troche czytalem i doszedlem do wniosku ze to sa te same karty tylko roznia sie kolorem obwodek? prosze o pomoc.

Problem jest taki, że nie wiadomo dokładnie co tam masz. Commony, fixy czy uncommony to mogą być lokacje, karty przeszkód czy zasobów. Nie chciałbym wyrokować ale to może się nie nadawać do gry. Lepiej byłoby się rozejrzeć za jakimiś zafoliowanymi zestawami. Taki starter już nadaje się do jakiejkolwiek gry, są tam zachowane proporcje kart. Jakby co to chętnie służę pomocą, najlepiej napisać do mnie wiadomość na forum, mam czasem dostęp do takich produktów albo mogę pomóc kupić.

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 08, 2012 23:40 
Short-event

A witam witam:)
Tak , ta aukcja jest od Pawła Przybyły. Oprócz tych zestawów oferuje on również boostery z dodatku Dark Minions and the Dragons. Tak więc myślę że może też zakupie po 2 paczki z każdego dodatku i zobaczymy czy coś z tego skręcę. Jestem z Gdańska więc jakby jakiś sensej się znalazł z tej okolicy byłoby fajnie. Muad'Dib jakbyś miał jakiś dostęp do takowego startera albo ktokolwiek proszę o jakiś cynk:) Dzięki za szybką odpowiedź i pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 09, 2012 14:57 
Shadow of the East

To jest jeden chłopak z twoich rejonów - Vandrer. Odezwij się do niego poprzez wiadomość na forum, na pewno chętnie pomoże ;) Co do starterów i boosterów to jakoś pomogę ogarnąć temat, wkrótce odezwię się do ciebie :)

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 12, 2012 21:10 
Warrior/Ranger/Sage

A się człowiek kiedyś naszukał żeby mieć z kim grać, a tu proszę zawodnik pod samym nosem i o mało co przeoczyłbym wpis w ferworze przygotowań przedturniejowych :wink:
Hej camel - odezwij się na PW jakby coś i daj też znać z jakiej konkretnie części Bandytkowa jesteś :)

PostNapisane: Pn paź 15, 2018 18:17 
Warrior

Witam
Będę komponował takie zestawy dla początkujących z zachowaniem proporcji i dodatkowymi kartami w celu większych możliwości, znajdą się też F-ki i R-ki jeśli znajomy za chwilę ich nie zgarnie do swoich celów :) Jakby ktoś potrzebował, to proszę o kontakt, niedługo będę wystawiał także na Allegro.

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]