Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 9:04

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 14:55 
Warrior/Ranger/Sage

nawiązałem kontakt z Czechami - moze wiec Pabianicki turniej przejdzie do historii jako pierwszy międzynarodowy turniej MECCG zorganizowany w Polsce :P

jak skoncze egzaminy to pomecze jeszcze Niemców, Austriaków i Francuzów, a moze nawet wszystkie zarejestrowane w CoE Council'e :D:D :twisted:

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 18:47 
Warrior/Ranger/Sage

|Highwayman| napisał(a):
nawiązałem kontakt z Czechami - moze wiec Pabianicki turniej przejdzie do historii jako pierwszy międzynarodowy turniej MECCG zorganizowany w Polsce :P

jak skoncze egzaminy to pomecze jeszcze Niemców, Austriaków i Francuzów, a moze nawet wszystkie zarejestrowane w CoE Council'e :D:D :twisted:

Nie chciałbym studzić zapału, ale żeby sie potem nie okazało, że rozmach imprezy przerośnie nasze najśmielsze oczekiwania.

No i przy towarzystwie międzynarodowym pojawiłaby się kwestia unifikacji zasad. Jak rozumiem do naszych standardów a nie odwrotnie.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 19:03 
Warrior/Ranger/Sage

Obowiązujące na turnieju zasady można przecież opublikować. A jak się komuś nie podoba, niechaj wraca do swojej wsi Europa.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 22:08 
Warrior/Ranger/Sage

zasady oczywiście będą nasze - jak tylko Root lub Kfiad dadzą znać czy będą gry 1- czy 2-deck'owe i czy będa rozgrywane wszystkie jednego dnia czy może rozłożone na 2 dni, to założe temat z zasadami jakie będą obowiązywac na turnieju w Pabianicach (z grubsza to samo co było w Zabrzu i wcześniej w Warszawie)

a odnośnie przerośnięcia naszych oczekiwań - bardzo bym chciał zeby tak się stało, zeby przyjechało tyle osób zarówno z Polski jak i z zagranicy zebyśmy mieli problem pomieścić się, bardzo bym tego chciał bo ze wszelkimi problemami na miejscu jestem pewien ze sobie poradzimy a jesli przybedzie takie mnóstwo osób to bedzie to oznaczac pare rzeczy:
- ze bedzie super eksrta impreza i zabawa :P
- ze ludzie za granicą traktują nas powaznie i są w stanie bawić się po naszemu (i mam nadzieje ze jednocześnie dobrze sie bawić); gdzie jeszcze za czasów turnieju w Kędzierzynie jak rozmiawiałem na GCCG o naszych innych zasadach to byłem conajmniej nierozumiany czemu gramy inaczej a zazwyczaj wyśmiewany ze tak robimy i ludzie się zarzekali za na nasze event'y nigdy nie przyjadą
- okaże się ze można grac międzynarodowo według zasad które nie uzyskały błogosławieństwa CoE

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 22:25 
Warrior/Ranger/Sage

Było by pięknie jak by pojawili sie jacyś zagraniczniacy :) Nie wiem tylko czy mój angielski wytrzyma taką próbę.

Co do zasad, to wiedziałem, że "bookowanie" postów i potem ich zmienianie to nie najlepszy pomysł, bo posty zmienione zostaną nie zauważone :evil: .

W wątku " VI ... - informacje" z grubsza napisałem jakie zasady będą obowiązywać. Czy gry zostaną rozegrane jednego czy w dwóch dniach, to chyba nie ma aż takiego wpływu na całą resztę. Najważniejsze informacje myślę że sie pojawiły. Pojebanice specami od zasad nie są, więc wybraliśmy to co sprawdzone - zasady takie jak obowiązywały w Zabrzu ( i w sumie wcześniej w Warszawie minus weakest link).

Highwayman ( i nie tylko ty, KK lub inne ośrodki meccg), jeśli chcesz jeszcze coś dopracować, uściślić odnośnie zasad, to nie krępuj się. Ja na razie podałem linka do wątku z zasadami obowiązującymi w Zabrzu.

Tytuł:
PostNapisane: Wt mar 06, 2007 23:31 
Warrior/Ranger/Sage

faktycznie przeoczyłem to...
w sumie tylko jedno pytanie zostaje: czy wszystkie gry jednego dnia?

obawiam się ze pomimo najszczerszych chęci aby gry odbywały się na przestrzeni 2 dni skonczy sie na tym ze wszystko bedziemy grali w 1 dzien... (bo juz widziałem ze zgłosił się na turniej ktos kto che w sobote wyjechać - a z drugiej strony jestem na 90% pewien ze nie wszyscy przyjadą juz w piątek; miejmy nadzieje ze ci co beda wyjeżdżać w sobotę nie będą tego robili przed dajmy na to 22:00)

no i jesli wszystkie gry będą jednego dnia to potrzebny jest rozkład jazdy - o której star, po ile przerwy miedzy grami, kiedy dłuższa przerwa (jesli w ogóle, a jesli tak to jak długa), kiedy koniec i rozdawanie nagród.... i miejmy nadzieje ze po tym wszystkim zostanie nam jeszcze godzinka czy dwie na rozmowy/wymiany/świętowanie/ucztowanie itp :P

PS
w weekend zrobie post'a z zasadami do Pabianic i wrzuce info o zasadach na meccg.net

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]