Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 10:22

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: N kwi 16, 2006 0:06 
Sage

od poprzedniego turnieju minelo juz 6 tygodni - moim zdaniem najwyzszy czas by zaczac planowac jego kolejna edycje. meccg jest teraz w polsce w okresie swojej drugiej mlodosci, liczba graczy powolutku rosnie, wiec korzystajac z hossy warto lekko podkrecic czestotliwosc rozgrywania ogolnopolskich turniejow.
na termin V ogolnopolskiego turnieju meccg proponuje 1 lipca 2006 - pierwszy weekend wakacji. licealisci beda po zakonczeniu roku szkolnego, maturzysci juz dlugo po maturze, studenci wlasnie po letniej sesji, a pracujacy ... beda musieli sie dostosowac :P
a co do lokacji, to turniej marcowy odbyl sie w warszawie, tak wiec inicjatywa lezy teraz po stronie "reszty" polski ;)

mam nadzieje, ze powyzszy post przyczyni sie do nabrania checi do organizacji turnieju, ktorego nie moge sie juz doczekac ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 18, 2006 22:47 
Warrior/Ranger/Sage

dołączam się do propozycji - czekamy na chętnych do organizacji turnieju
ale z tym lipcem to moze byc troche nietrafiony termin - czesc osób może już być na jakichś wakacyjnych wyjazdach a część studentów (mój brat na przykład) bedzie w samym środku sesji egzaminacyjnej... ale moze sie uda, byłoby super :)

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 19, 2006 1:00 
Short-event

mam wielką, olbrzymią prośbę - nie przed 10 lipca.

8 lipca mam egzamin, a chciałbym miec możliwość pojawienia się na takim turnieju, o ile nic niespodziewanego nie wypadnie...

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 19, 2006 12:14 
Scout/Sage

skoro to letni termin moze uda sie gdzies wynajac jakis kawalek taniego osrodka wypoczynkowego. moznaby zabrac dzieczyny/zony/chlopakow/mezow/dzieci (kto co ma) zostac z dzien dluzej i przy okazji zatroszczyc sie o sprawy socjalno-towarzyskie. no i osoby wymienione powyzej (dzieczyny/zony/chlopakow/mezowie/dzieci) tez cos z tego beda mialy :D:

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 19, 2006 15:37 
Warrior/Ranger/Sage

Pomysł ciekawy, ale mam nadzieję, że szybciej coś skręcimy, choćby i na mniejszą skalę (Polska południowa?), niestety chaty w najbliższym czasie nie mam wolnej - dopiero w czerwcu, także majowy weekend chyba przepadnie...
Chaotycznie trochę :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 19, 2006 16:18 
Ranger

Popieram obu przedmowcow, pomysl Sziliana z wynajeciem osrodka bardzo dobry :D zgadzam sie rowiniez z Jadedem, Polska poludniowa jak najbardziej pasuje :wink:

I mrok rozświetlą błyskawice.
Złamany miecz swą moc odzyska,
Król tułacz wróci na stolicę

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 19, 2006 21:44 
Warrior/Ranger/Sage

A mnie się wydaje (tylko nie rzucajcie kamieniami :oops: ) że lipiec to troszkę za wcześnie. Robienie Wielkich Imprez za często obniży ich rangę. No i termin chyba odrobinkę niefortunny. Może lepiej październik, ale tak, żeby frekwencja dopisała? Mamy w końcu do pobicia całkiem niezły rekord :twisted:

Ale z drugiej strony rzeczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby coś sklecić w niejszym gronie. Ma to na pewno większe szanse powodzenia :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 19, 2006 22:16 
Warrior/Ranger/Sage

Gror napisał(a):
Ale z drugiej strony rzeczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby coś sklecić w niejszym gronie. Ma to na pewno większe szanse powodzenia :P

OK no to teraz ja...
Na poczatek musze zgodzic sie z Grorem - robienie kolejnego WIELKIEGO turnieju juz w lipcu to chyba deczko za wczesnie :-/ Poczekajmy z kolejnym ogolnopolskim do wrzesnia, pazdziernika - ludziom wyostrza sie apetyty, letnie sesje beda juz z glowy, slowem: zyc nie umierac. Jest jeszcze jedna sprawa, przez ktora obstawiam termin pozniejszy: chlopaki z Pabianic odgrazali sie w Warszawie, ze kolejny ogolnopolski odbedzie sie we wrzesniu na ich podworku :twisted: Nie to zebym coz sugerowal... :-D

I w koncu dobrnalem do miejsca, w ktorym nalezy sie odniesc do cytowanego przeze mnie kawalka postu Grora. Co byscie powiedzieli na niezobowiazujace spotkanie weekendowe wlasnie w lipcu (moze gdzies w polowie) w moich malych Herbach ?? ;-)

Przyznam ze wspolnie z Balarem przedyskutowalismy juz ten temat przy niejednej flaszce... piwa :twisted: :twisted: :twisted: Nie mamy ambicji ogranizowania wielkiego turnieju, chcemy po prostu zorganizowac cos malego (ale interesujacego) i przy okazji pograc troche w MECCG. Troszke wyzej stwierdzilem, ze byloby to spotkanie weekendowe, ale wszystko zalezy oczywiscie od was - czy bylibyscie w ogole chetni, a jesli tak, to na jaki format. Przyznam sie ze z Balarem myslelismy o spotkaniu np. w piatek wieczorkiem, jakis grill, nocne granie/imprezowanie/spanie i w sobote maly turniejek. Ewentualnie turniejek w sobote, a kto chce zostaje do niedzieli na grilla/impreze itd. :D Jesli chodzi o miejsce do spania, to ja na upartego moge przenocowac jakies 6-10 osob (wow, to brzmi strasznie ;-) ) - oczywiscie pod warunkiem, ze sami zainteresowani zaopatrza sie w jakies karimaty, spiwory itd.

Watkiem pobocznym bylaby mozliwosc zagrania sobie w inne karcianki/RPGi. Sadze ze taki evencik spotkalby sie z szerokim zainteresowaniem naszej miejscowej braci fantastycznej. A ze gramy w MECCG, V:TES, KULT oraz kilka RPG (WFRP, CYBERPUNK, WAMPIR: MASKARADA) jest w czym wybierac.

Kolejna sprawa, w jakim formacie odbylyby sie gry w MECCG: czy bylby to standardowy turniej 1 na 1, czy moze jakis maly multiplayer (na co ja bylbym bardzo chetny), w stylu tego z marca ub.r. w Kedzierzynie. Oczywiscie wszystko jest do dogrania. Czekam teraz na wasz odzew (w szczegolnosci ludzi z poludnia :twisted: - ale nie zamykamy drzwi przed nikim). Powiedzcie co o tym sadzicie, czy macie w ogole chec jechac tam, gdzie diabel mowi dobranoc... ;-)

PEACE

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 20, 2006 10:59 
Warrior/Ranger/Sage

Ciachu napisał(a):
cytowanego przeze mnie kawalka postu Grora. Co byscie powiedzieli na niezobowiazujace spotkanie weekendowe wlasnie w lipcu (moze gdzies w polowie) w moich malych Herbach ?? ;-)

Mi pasuje, moze nawet niezobowiazujaco 1 raz w zyciu lidless eye'em bym sobie pogral :).
Wstawiaj Ciachu termin i rob zapisy, ja sie juz zglaszam.

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 20, 2006 14:51 
Warrior/Ranger/Sage

Ciachu napisał(a):
I w koncu dobrnalem do miejsca, w ktorym nalezy sie odniesc do cytowanego przeze mnie kawalka postu Grora. Co byscie powiedzieli na niezobowiazujace spotkanie weekendowe wlasnie w lipcu (moze gdzies w polowie) w moich malych Herbach ?? ;-)

Dopiero w lipcu? :o
A weekend majowy zostawimy samemu sobie? :wink:

A tak poważniej to jestem również jak najbardziej za. Może nawet niech to będzie coś innego niż nasze standardowe jednodeckówki jeden-na-jeden.
Mnie od dłuższego czasu chodzi po głowie turniej drużynowy, ale zdaję sobie sprawę, że będzie to trudnie do realizacji z uwagi na różne siły drużyn (w sensie ilości potencjalnych graczy).

A wracając do weekendu majowego to w zasadzie nie mam jakichs konkretnych planów. Możeby coś zagrać? Niestety na pewno nie będę dysponował żadnym lokalem, więc generalnie wolałbym się gdzieś zaprosić :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 20, 2006 15:50 
Ranger

Bardzo dobry pomysl Ciachu, jestem jak najbardziej za. Z grodu Kraka to chyba nie daleko wiec mialbym okazje poznac jakas czesc forum :D Jezeli pomysl wypali to jestem chetny :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 10:48 
Master of the Art

To moze ja troche przyblize to "niezobowiazujace spotkanie weekendowe" jak to Ciachu napisal.

Ogolny zamysl jest taki zeby zeby w jakis weekend lipcowy (najprawdopodobniej bylby to weekend 14-16) spotkac sie i pograc w jakies karcianki lub RPG'i.
Myslimy zeby kazdy kto bedzie mogl przyjechal juz w piatek, a osoby ktorym piatek nie bedzie pasowal przyjada w sobote.

W piatek jesli przyjedzie kilka osob zagrailbysmy w cos niezobowiazujacego wiec mozecie przywiezc rozne karcianki ktore macie, mysle ze znajdzie sie ktos kto tez bedzie mial karcianke ktora przywieziecie wiec sobie zagracie.
Jesli ktos bylby zainteresowany gra w jakiegos RPG'a to tez sie cos zorganizuje ale o tym moze w przyszlosci jak juz bedzie wszystko ustalone.

W sobote chcemy zrobic jakis maly turniej MECCG i VTES'a (jesli tylko pokaza sie ludzie od VTES'a) a pozniej zrobimy jakiegos grilla, ognisko albo cos w tym stylu (w piatek tez mozna oczywiscie) :lol:

Z nocowaniem mysle ze nie bedzie problemow i jakos Was pomiescimy :wink:

Co do miejsca naszych gier myslimy ze uda nam sie wynajac bar, a wlasciwie byly bar, wiec z tym problemu tez nie powinno byc.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 12:04 
Ranger

A co byscie powiedzieli na zagranie w Rpg MERP? :D W sumie to blisko naszych klimatow, jesli ktos nie gral to goraco polecam :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 12:37 
Master of the Art

Przyznam ze osobiscie nie gralem w RPG MERP ale z mila checia bym sobie zagral :D
Gdybysmy grali w piatek w RPG'a byloby to mile wprowadzenie do sobotniego malego turnieju :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 25, 2006 13:10 
Warrior/Ranger/Sage

Mmmm...Rpg...juz nawet nie pamiętam jak w to się gra ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]