wyszystko poza common'ami mam w segregatorach, ale zwykłych a nie jakichś tam specjalnych
natomiast karty dzile w ten sposób:
najpierw podział rarity - jeden segregator na rare'y i promosy, a drugi na fixed'y i uncommon'y
następnie podział na dodatki w kolejności w jakiej się ukazywały
w obrębie każdego dodatku podział na postacie, resource'e i hazardy (w tej kolejności też układam karty) (site'ów nie mam w segregatorze tylko w taliach)
następnie postacie są podzielone rasami, a w obrębie tej samej rasy wysokością mind'a a później moją subiektywną oceną jak bardzo jakąś postać lubie

z kolei resource'e dziele w ten sposób - najpierw przedmioty, później event'y, następnie fakcje a na końcu ally; w obrępnie każdej z tych grup karty są już układane alfabetycznie
hazardy dziele na kreaturki i event'y i w obrebie tych podgrup też układam już alfabetycznie
w dodatkach gdzie były już rózne rodzaje resource'ów układam je w takiej kolejności: hero, minion, stage, balrog specific
Od powyższych zasad zrobiłem wyjątki dla paru kart:
wszystkie postacie trzymam w segregatorze z rare'ami
niezależnie od dodatku z którego pochodza wszystkie postacie hero są na początku segregatora, nastepnie idą karty z METW, METD, MEDM
na koniec MEDM są agenci a po nich wszystkie postacie minion (niezależnie od dodatku z którego pochodzą)
postacie upadłych magów są na początku MEWH, a postacie balrog specific na początku MEBA
wyjątek zorbiłem też dla nazguli które zamiast układać alfabetycznie z innymi hazardami są ułożone kolejnością (od Witch-king'a do Uvathy) na jednej stronie segregatora - to samo sie tyczy później kart ringwraith'ów-postaci i ich kart Unleashed
podobnie jak nazgule ułozyłem smoki, at home'y, ahunt'y (to w segregatroze z uncommon'ami) i tych specjalnych 9 hazard'ów do smoków
tak samo poza kolejnością ułożone są hazardowe wersje hero postaci które ukazały się w MEAS
no i na sam koniec cały dodatek MEBA mam włożony do segregatora z rare'ami
oto co mój chory umysł wymyślił odnośnie segregowania kart