Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 14:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kolejny nowy :)
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 3:55 
Short-event

Witam wszystkich! Lego jestem, mieszkam w Poraju, to taka wieś niedaleko Częstochowy ;) i szukam porad co do grania/składania decków, bo sam tylko grałem kilka razy. Głównie gram w L5R CCG, ale nudzi mi się ostatnio...

Grałem w MECCG jakieś 3 lata temu ostatnio, jak nie dawniej, mam decka na commonach, dawno temu zakupionego w celu pogrania ze znajomym, co talię miał wypasioną... czasem nawet udało się wygrać :D

Zakupiłem kilka podstawek (challenge decki i Lidless Eye) żeby wzmocnić moje krasnale i złożyć coś jeszcze, zeby można było pograć z dziewczyną :)
Gdzie można znaleść jakieś talie z cyklu dość prostych?
I czy ktoś grywa kto mieszka w okolicach Cz-wy, co by można było pograć czasem w szerszym gronie lub uzupełnić brakujące commony? :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 9:16 
Warrior/Ranger/Sage

Witamy, serdecznie witamy ....

Grono fanow meccg sie rozrasta z czego sie niezmiernie ciesze :)

Cytuj:
mieszkam w Poraju, to taka wieś niedaleko Częstochowy

Ciachu sie ucieszy, bo on jest tez z niewielkiej miejscowosci kolo Czestochowy - Herby. Z nim musial bys sie kontaktowac w celu pogrania.

Odrazu znajmie cie tez o zoblizajacym sie (czwartym juz) turnieju w Middlearth. Tym razem Warszawa jest organizatorem tej szacownej imprezy. Jest to najlepsza okazja do poznania wieksozsci raczy, uzupelnienia tali i pogrania :twisted: oczywiscie.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 20, 2006 20:33 
Warrior/Ranger/Sage

Hehehehehehe, zajebiscie :D:D:D:D:D:D:D:D:D WITAMY NA POKLADZIE :-)

Ciachu to wlasnie ja i tak jak przypuszczal Root, bardzo sie ciesze, ze w koncu znalazl sie ktos z okolic Czewy ;-)

Ja mieszkam w Herbach - tj. jakies 20 km od Czewy w strone Opola. Sam posiadam dosc duza kolekcje kart, na tyle obszerna, ze bylem w stanie zlozyc kilka talii i wciagnac do gry 2 osoby. W tej chwili moi kumple posiadaja po jednym Challenge Decku, wiec z nimi rowniez gram takim deckiem. To jest takze odpowiedz na pytanie o proste decki. Sadze ze wlasnie Challenge Decki doskonale nadaja sie do rozpoczecia zabawy z MECCG.

Jesli jestes chetny na jakies partyjki ze mna, to serdecznie zapraszam do siebie, do Herbow. Tak sie sklada, ze mamy tu dosc duze grono ludzi zajmujacych sie karciankami. Namietnie grywamy z chlopakami w Vampire'a - polecam tutaj nasza domowa stronke www.vtes.diw.pl ;-)

Mozemy sie takze ustawic w Czewie, albo u Ciebie w Poraju. Oczwiscie jesli bedziesz chetny ;-)

Fajnie ze Root wspomnial o turnieju w Warszawie. Ja ze swojej strony rowniez serdecznie Cie namawiam na pokazanie sie na nim - ekpa grajaca w MECCG jest swietna, na pewnio Ci sie spodoba :-D

PS. Gdybys reflektowal na jakies karciane trejdy, to polecam moj spis kart. Znajdziesz go do sciagniecia w formacie excella pod tym adresem: http://meccg.tolkien.com.pl/forum/viewtopic.php?t=292

Jeszcze raz, witamy na pokladzie :-)

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 21, 2006 0:11 
Short-event

Cytuj:
Ciachu to wlasnie ja i tak jak przypuszczal Root, bardzo sie ciesze, ze w koncu znalazl sie ktos z okolic Czewy :wink:

Hehe, miło być miło przyjętym :D

Jeżeli tylko zdążę się wyrobić na turniej (a jeszcze nie znalazłem kiedy termin :) ) to postaram się zjawić, muszę jeszcze przypomnieć sobie zasady itd. pograć kilka razy :) i oczywiście zgromadzić fundusze...
:roll:
Ciachu, pewnie znasz sklep Dragon (dawniej Fantasy) w Cz-wie? Czasem możnaby się zgadać na jakiś dzień i pograć, a oczywiście jak będzie więcej czasu to postaram się wpaść do Was. Mam dużo wolnego od 27 stycznia :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: So sty 21, 2006 14:05 
Warrior/Ranger/Sage

Lego napisał(a):
Jeżeli tylko zdążę się wyrobić na turniej (a jeszcze nie znalazłem kiedy termin :) ) to postaram się zjawić, muszę jeszcze przypomnieć sobie zasady itd. pograć kilka razy :) i oczywiście zgromadzić fundusze...

Co do turnieju, to polecam watek Warszawa Strike's Back: http://meccg.tolkien.com.pl/forum/viewtopic.php?t=475

Lego napisał(a):
Ciachu, pewnie znasz sklep Dragon (dawniej Fantasy) w Cz-wie? Czasem możnaby się zgadać na jakiś dzień i pograć, a oczywiście jak będzie więcej czasu to postaram się wpaść do Was. Mam dużo wolnego od 27 stycznia :twisted:

Oczywiscie ze nam stere poczciwe Fantasy ;-) Nawet kilka razy gralem tam w MECCG :-D Faktycznie mazna by sie tam zgadac, ale jesli o mnie chodzi, to tylko soboty mi pasuja :-/ Niestety, bez pracy nie ma kolaczy ( i kart do MECCG). A jesli masz ochote na wizyte to zapraszam :-) Sadze ze bedziemy w kotakcie.

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 02, 2006 11:37 
Master of the Art

Witam

No coz troche mnie nie bylo a tu sie okazuje ze juz nie jestem taki najnowszy :D

Ciachu oczywiscie zdal mi juz relacje z tego co sie na forum dzieje (Lego jesli jeszcze nie wiesz mieszkamy z Ciachem w tej samej miejscowosci i grywamy sobie czasem, mozna powiedziec ze dosc czesto, w rozne karcianki)

Mam nadzieje ze zagramy sobie kiedys razem.

Pozdrawim i do zobaczenia. :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 03, 2006 10:16 
Warrior

Cześć ja się będe uczył dopiero giercy w MECCG ale Ciachu to taki mój dalszy sąsiad więc też bym się przyłączył.

Pozdro dla was

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 24, 2006 20:46 
Master of the Art

Maciek napisał(a):
Cześć ja się będe uczył dopiero giercy w MECCG...

No to musze przyznac ze Maciek sie juz sporo nauczyl... Dziasiaj zagralem z nim dwie partie obie przegralem.

Pierwsza gre przegralem dlatego wlasciwie ze zostalem wprowadzony w blad poniewaz rozmawialem z Ciachem czy grac tym co mialem na turnieju czy challenge deck'iem i doszlismy do wniosku ze bede gral challenge deck'iem bo Maciek nie ma nic zlozonego a tu sie okazalo ze Maciek sie postaral i zlozyl cos na dzisiejsza gre. No wiec ja gralem sobie tym challenge deck'iem i przegralem oczywiscie.

Druga juz tylko dlatego ze kosci przestaly mnie lubic mniej wiecej od polowy gry a poza tym przestaly mi karty dochodzic (jak sie pozniej okazalo wszystko bylo na samym spodzie.

No ale przyznaje ze Maciek popisal sie dzisiaj bo walka (przynajmniej podczas drugiej gry) byla naprawde zacieta.

Czuje sie rozgromiony...

Tytuł:
PostNapisane: N kwi 09, 2006 11:02 
Warrior

balar napisał(a):
[Czuje sie rozgromiony...

Czekam na rewanż :twisted:

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]