Co moge dorzucic do tekstu Calibana:
Kfiad, skoro chcesz dobrac karty do tych, ktore juz masz, to na Twoim miejscu skupilbym sie nie na kupowaniu busterow, tylko wlasnie kart, ktorych Ci brakuje. A wiec bylyby to karty pod klan (w Twoim przypadku pod Malkavow), albo pod klanowe dyscypliny (dla Malkavow sa to: Obfuscate, Dominate, Auspex).
Wejdz na stronke Nekhomanty:
www.vtes.pl i skorzystaj z wyszukiwarki kart. Polecam szczegolnie opcje "Zaawansowane wyszukiwanie" - dziala naprawde swietnie, od razu wyswietli Ci to co chcesz, tylko musisz odpowiednio dobrac filtrowanie...
Co do konstrukcji dekow... Fakt, zazwyczaj ludzie graja dekami "klanowymi", ale sa i tacy, co graja dekami opartymi nie na jakims konkretnym klanie, tylko na konkretnych dyscyplinach. Wtedy wampiry sa dobierane jako najbardziej wypasione z tych, ktore posiadaja interesujace Cie dyscypliny. Ja z kumplami takie talie nazywam "Legia cudzoziemska". Nie wiem jak inni, ale u mnie w Herbach nikt czegos takiego nie lubi, bo czasami prowadzi to do absurdalnych sytuacji, ktore w RPG Wampir: Maskarada bylyby nie do pomyslenia. Oto bowiem na stole u jednego gracza moga spotkac sie wampiry z klanow, ktore strasznie sie nie lubia, np. Nosferatu + Toreador.