Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 10:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Lotr online
PostNapisane: So lis 03, 2007 23:50 
Warrior/Ranger/Sage

Garść wrażeń po tygodniowym trialu w tą grę (było to juz jakiś czas temu, ale coś sie nie mogłem zabrać :)
Nie grywałem raczej mmorpg więc nie porównywałem tego do inych produkcji tego typu.
Grafika dość przyjemna, mimo ,ze mam przyzwoity sprzęt wyższe i najwyższe detale sobie odpuściłem. porobiłem trochę sreenów, które zamieściłem tu : www.lotro.jpg.pl
Na początku gry tworzy sie postać, jest kilka ras i profesji do wyboru, może być, poza loremasterem rzucającym czary, których nawet Gandalf nie używał. Zaczynamy w Shire, gdzie zapoznajemy sie z interfacem i wykonujemy parę prostych misji. Niestety misje są dość badziewne i tak na prawdę z rpg ta gra (podobnie jak większość komputerowych rpg) ma niewiele wspólnego. Większość polega na zabiciu, kogoś lub czegoś, ewentualnie przeniesieniu czegoś lub przekazaniu informacji.
Mocną stroną gry jest odzwierciedlenie świata (screeny na stronie powyżej), lokacje sa ciekawe i maja klimat, niestety niektóre są dostępne przy wysokim levelu (na Weathertop dostałem sie fuksem, bo akurat dwóch twardzieli tam szło to sie dołączyłem :) ).
Przy tej cenie abonamentu nie zdecydowałbym się na jej kupno, jakby kosztowała 10-15 zł to może, choć podejrzewam, że po osiągnięciu 50levelu to juz chyba trochę nudno.
Podsumowując jak ktoś lubi się bić to gra jest ok, ale UT2004 jest 100x lepszy :D (do tego gra online jest darmowa) więc po co tracić czas na LOTRO?

Niniejszym chciałbym podziękować Konradowi za zciągnięcie kosmicznych rozmiarów (7Gb) triala

Aa i zciągnijcie sobie reklamówkę - wymiata (3,5Mb)
ftp://downloads.codemasters.com/video/c ... _tv_ad.zip

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 05, 2007 0:09 
Wiedźma

Hmm...
Ja trochę w MMORPG się zagrywałem swego czasu, najpierw na piratach World of Warcraft, teraz trochę liżę GuildWars.

Na screenach od razu widać szereg podobieństw do wyżej wspomnianych, no ale to nie jest to żaden minus, bo interfejs jest już po prostu wspólny i sprawdzony, więc po co mieliby coś cudować przy nim.

Screeny ładne, faktycznie, chociaż po tych z WoW jest ciężko zrobić dobre wrażenie. No ale to dwa różne światy - ten Lotrowy na pewno nie powinien być tak rozbity kolorystycznie i musi się trzymać pewnych reguł. Czyli też niby żaden minus.

Na pewno jest fajnie spotkać "historyczne" postaci, ahh już widzę jak podaję sobie grabę z jakimś z nazguli :D

Przy okazji - do wyboru jest tylko "jasna" strona mocy?
I ile ten abonament wynosi - z czystej ciekawości zapytuję :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 05, 2007 13:58 
Warrior/Ranger/Sage

Tekstury na najwyższy poziom sie osobno zciąga, także pewnie wyglądają jeszcze lepiej. "Ciemnymi" w zasadzie sie nie kra, choć jest coś takiego, ze po 10lvl mozna stworzyć sobie jakiegoś orka z 50lvl biegać i sie napierniczać, ale nie sadzę , żeby były tam jakieś questy.
Koszt z tego zo widzę to 100 na 2 miesiące.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 15, 2008 20:31 
Warrior/Ranger/Sage

Życie toczy sie dalej, a cena dolara spada - w tej chwil można juz sobie pograć za 35zł :)
edit:
... a nawet taniej: http://www.mmorpg24.eu/2007/12/11/lord- ... aid-karty/

Tytuł:
PostNapisane: So maja 03, 2008 22:52 
Warrior/Ranger/Sage

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/news3459.php

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]