Garść wrażeń po tygodniowym trialu w tą grę (było to juz jakiś czas temu, ale coś sie nie mogłem zabrać
Nie grywałem raczej mmorpg więc nie porównywałem tego do inych produkcji tego typu.
Grafika dość przyjemna, mimo ,ze mam przyzwoity sprzęt wyższe i najwyższe detale sobie odpuściłem. porobiłem trochę sreenów, które zamieściłem tu :
www.lotro.jpg.pl
Na początku gry tworzy sie postać, jest kilka ras i profesji do wyboru, może być, poza loremasterem rzucającym czary, których nawet Gandalf nie używał. Zaczynamy w Shire, gdzie zapoznajemy sie z interfacem i wykonujemy parę prostych misji. Niestety misje są dość badziewne i tak na prawdę z rpg ta gra (podobnie jak większość komputerowych rpg) ma niewiele wspólnego. Większość polega na zabiciu, kogoś lub czegoś, ewentualnie przeniesieniu czegoś lub przekazaniu informacji.
Mocną stroną gry jest odzwierciedlenie świata (screeny na stronie powyżej), lokacje sa ciekawe i maja klimat, niestety niektóre są dostępne przy wysokim levelu (na Weathertop dostałem sie fuksem, bo akurat dwóch twardzieli tam szło to sie dołączyłem

).
Przy tej cenie abonamentu nie zdecydowałbym się na jej kupno, jakby kosztowała 10-15 zł to może, choć podejrzewam, że po osiągnięciu 50levelu to juz chyba trochę nudno.
Podsumowując jak ktoś lubi się bić to gra jest ok, ale UT2004 jest 100x lepszy

(do tego gra online jest darmowa) więc po co tracić czas na LOTRO?
Niniejszym chciałbym podziękować Konradowi za zciągnięcie kosmicznych rozmiarów (7Gb) triala
Aa i zciągnijcie sobie reklamówkę - wymiata (3,5Mb)
ftp://downloads.codemasters.com/video/c ... _tv_ad.zip