Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 13:39

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 3:42 
Wiedźma

Poszła fama, że sklepy Bard będą nam wieszać w swoich oddziałach plakaty odnośnie cudownego naszego turnieju numer cztery. Mam zaszczyt projektować ów plakat, Chris będzie miał zaszczyt go wydrukować i wysłać do sklepów :)

Najpierw chciałbym jednak, aby to forumowicze wyrazili swoje poglądy odnośnie plakatu. Zaznaczam, że będzie to format A4, starałem się również zachować przejrzystość informacji jednocześnie nie pozwalając przechodniom przejść obojętnie obok plakatu ;)
No tak czy siak: wersja pierwsza do waszej dyspozycji:
Obrazek

Wysłałem już do Elfów wiadomość z pytaniem o pozwolenie na umieszczenie adresu www.tolkien.com.pl na plakacie (ależ ja jestem ostatnio pro-prawny!)

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 10:05 
Warrior/Ranger/Sage

Pomysł z plakatem to rewelacja!
Zobaczycie, że ściągną takie tłumy :shock: , że trzeba będzie :o sześć rund grać!
Jedną malutką rzecz bym może tylko skorygował jeżeli chodzi o design - pod symbolem oka jest napisane "the wizards". Boję się, żeby to kogośnie zymiło/zniechęciło. Może po prostu samo oko?
Fakt, że na dole są karty (może więcej kart?, może zdjęcia z ostatnich turniejów w tle?).
Generalnie pomysł super. I naprawdę jestem pewny, że przyciągnie to dodatkowe osoby.

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 11:59 
Warrior/Ranger/Sage

Wspanialy pomysl !!!!

Co do moich uwag... Sadze ze przydaloby sie jeszcze podac miejsce turnieju (tu puszczam oko w strone organizatorow, zeby w koncu nas oswiecili, gdzie to doniosle wydarzenie bedzie mialo miejsce... ;-) ). A co do nazwy The Wizards... Faktycznie byloby milej, gdyby pojawil sie tam napis Collectible Card Game, ale nie ma co wydziwiac i na sile zmieniac i tak slusznego loga. Nie moge sie zgodzic z Grorem, ze nazwa ta bedzie mylaca - wszak jest to pierwsza edycja karcianki, od ktorej sie wszystko zaczelo. A jesli ktos "siedzi w temacie" to i tak sie domysli o co chodzi ;-)

PS. Jaded, o co chodzi z tym allegro, o ktorym Kfiad wspominal ??

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 13:24 
Warrior/Ranger/Sage

widze kfiadgu ze wcale taki zawalony robotą nie byłes :P
zaledwie pare godzin po rozmowie z tobą pojawia sie juz gotowy plakat :shock:

w pierwszej chwili pomyslalem ze czarne tlo bardziej przykuloby uwage ale po zastanowieniu stwierdzam ze praktycznie wszystkie plakaty maja ciemne tlo i szczerze mówiąc ja ich juz nie zauwazam przez to - a takie jasne, biale tlo jakie dales bedzie sie po pierwsze wyrózniac a po drugie nie zeżre nam tyle tuszu przy drukowaniu jak gdyby bylo w innym kolorze

jedno co wedlug mnie trzeba zmienic to link jaki podajemy, powinien byc chyba bezposrednio na nasze forum (czyli http://meccg.tolkien.com.pl/forum/) a nie na do www.tolkien.com.pl

jeszcze tylko musze zakończyć moje rozmowy z Bardem, bo jak kfiadeg zauważył przez telefon musimy miec od nich zgode na powieszenie kolorowych plakatów A4, gdyz jak wstepnie z nimi o tym rozmawialem to mogli zrozumiec ze tylko jakies ogloszenie bez grafiki chcemy im dac

co do miejsca - nadal wybieramy je (ja prowadzę krucjatę zeby móc ugościć was juz w piątek wieczorem i w kulturalnych warunkach przenocować do soboty na miejscu naszego event'u) ale najdalej w czwartek lub piatek tego tygodnia bedzie juz wszystko wiadome

generalnie uwazam ze pakowanie na plakat wiecej napisów i informacji niz jest na nim teraz moze sprawić ze bedzie mniej czytelny/mniej sie bedzie rzucała w oczy piekna oprawa graficzna jaka zrobił kfiad, moze zamiast słowa "kontakt" zróbmy "więcej informacji" lub "szczegółowe informacje"

i oczywiscie zachecam do zorientowania sie w w waszych lokalnych klubach RPG czy sklepach z pokrewnym towarem czy nie moglibyscie jakichs ogloszen/plakatów rozwiesic - skoro kfiadeg upublicznil kwestie plakatów na forum (co na pewno na dobre wyjdzie) to kazdy kto ma jak taki plakat druknąć bedzie mógł ostateczna wersje sciagnąc, wydrókować, a nastepnie porozwieszac w swojej okolicy

PS
chodzi wam zeby zamiast "The Wizards" było tak:

Załączniki:
Komentarz: ?
meccg.jpg
meccg.jpg [ 9.5 KiB | Przeglądane 4484 razy ]

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 16:47 
Wiedźma

karty w prawym dolnym rogu faktycznie nadają się do wymiany (teraz są niewyraźne bardzo) - brakuje mi jednak opakowań od dodatków, może zeskanuję same tylko karty jakoś ładnie ułożone i dorzucę, o!

Ten napis The Wizards zamienię na Collectible Card Game, jeśli tylko znajdę dobre i wyraźne źródło, skąd mógłbym go pobrać (ten teraz co jest skanowałem z pudełka)

Zamienię "kontakt" na "więcej informacji", tak jak prosisz Highwayman :)

A co do adresu, to moim zdaniem powinien zostać www.tolkien.com.pl. Raz, że brzmi "poważniej", dwa że przy okazji pokazuje jakiego mamy "sponsora" w postaci Elfów i ich strony wielkiej i wypasionej.

Same Elfy odpisały, że chętnie przyłączą się do promocji - mam wykonać jakiś banner, który wrzucony zostanie na główną www.tolkien.com.pl. Tylko nie wiem do czego mógłby linkować... wprost do tematu Turnieju?

Tytuł:
PostNapisane: N lut 12, 2006 18:25 
Warrior/Ranger/Sage

w sumie jak ktos jest na tyle inteligentny zeby sie interesowac Tolkien'em, a w szczególności MECCG to powinien sobie poradzic w przejsciu z www.tolkien.com.pl na nasze forum :P

ale czy nie trzebaby bylo dopisac wtedy w jakim dziale i jakie tematy zawieraja informacje zwiazane z aktualnym turniejem???

swoja droga, wczoraj koło 19:00 umiescilem na Tolkien'owskim forum z www.tolkien.com.pl w dziale ogloszenia post'a o naszym turnieju

jeszcze a propo opakowan od dodatków - jesli masz GCCG (a jak nie masz to moge ci wyslac) to sa tam scany opakowań, jak i calkiem ladne scany wszystkich kart (choc jesli ma sie wlasny scaner to pewnie mozna samemu zrobic ladniejsze)

co do banner'a, cóz, najlepiej gdyby wrzucał ludzi od razu do dzialu o turniejach, gorzej co dalej - mamy niestety (albo 'stety') duzo tematów w dziale o turniejach i sporo z nich 'przeklejonych' czy cos tak ze 3 tematy o aktualnym turnieju sa troche malo widoczne - moze da sie to jakos poprawic? inny kolor/rozmiar/styl czcionki w nazwach tych tematów??? i pchnac je generalnie do góry jesli to mozliwe (po turnieju wszystko sie odkreci zeby nie nie walilo niepotrzebnie po oczach :) )

PS
wyslalismy ci kfiadeg na mail'a logo MECCG z okiem bez zadnego tla i nic wiec pewnie latwiejsze bedzie do obróbki - sciagnalem je z www.meccg.net, wiec jakby co to mozna sie tamtejszych administratorów zapytac czy nie dysponuja takim w wiekszej rozdzielczosci czy cos (i zapytac czy mozemy sobie to logo od nich porzyczyc bo chyba zapomnialem tego zrobic)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 9:55 
Pan na Rhosgobel

Ja poproszę o przesłanie dwóch egzemplarzy plakatu. Jeden powieszę w "Graczu" w Kielcach, a drugi w moim pokoju! :P 8)
Gdybyście każdemu uczestnikowi turnieju dawali egz. plakatu, to byłby to fajny gratis turniejowy ... ale pewnie już o tym pomyśleliście! :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 11:12 
Warrior/Ranger/Sage

Qrna Efgardzik 30x wydruk w kolorze? na odpowiednij grubosci papierze, hmm, nie ma problemu ale wtedy innych nagrod moze nie byc za duzo :P

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 11:33 
Warrior/Ranger/Sage

Efgard wydrukujesz sobie sam. Ja chyba sie nawet pokusze o format wieksz niz A4, zobaczymy na co bedze mnie stac :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 21:21 
Wiedźma

nowa wersja:
Obrazek

to logo bez napisu "pod okiem" wygląda jakoś dziwnie, a brakuje mi napisu Collectible Card Game w wysokiej rozdzielczości, także zostaje tak jak było...
Karty takie, ot - jakie miałem ;)

no i tyle ;) Tak już chyba zostanie jeśli o mnie chodzi. W sumie nie było by w tym nic złego jeśli ktoś jeszcze by coś namalował - nie ma wszak nic lepszego niż współzawodnictwo! ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 21:34 
Warrior/Ranger/Sage

Dla mnie jest super :) Ja bym tylko chbya po jednej karcie odjal z obu wierszy aby lepiej bylo widac nasza cudna mapke :)

Pozdrawiam

Chris

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 13, 2006 21:47 
Scout/Sage

Mniejsza o współzawodnictwo, jeżeli plakaty mają się do czegoś przydać to musiałyby wnet zawisnąć gdzie trzeba. Dlatego ja poproszę o wersję do druku na moją skrzynkę. Zawiozę do sklepu w Gliwicach i do Barda w Katowicach też mogę.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 14, 2006 1:13 
Wiedźma

ha ha ha :)) oczywiście wam podeślę. Root zawiesza w Łodzi w Game Lordzie :P (taki z niego partyzant!)

A tymczasem niespodzianka - chyba po udanym influence attempt Highwaymana, Gwaihir przyslał mi nowe logo w dobrej jakości :D

Tak więc prezentuję wam trzecią wersję, jak już wspólnie zaklepiemy projekt, to wszystkim chętnym powysyłam wersję 300dpi na majla :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 14, 2006 1:27 
Warrior/Ranger/Sage

ekstra

jeszcze tylko jak mój brat zauwazył warto by obciac po jednej karcie z obu rzadków, obie z lewej strony coby odslonic wiecej mapy

i jesli moge sobie pozwilic na koncert zyczen to moze zeby te karty to byl np... Alatar (hero), Pallando (fallen), Wiedźma, a dalej moze zostac Jedyny, Drake i Rivendell Razz

wydaje mi sie ze ostateczne wersje plakatów powinnismy uzgadnić do srody max, tak zeby jeszcze w tym tygodniu je wydrukowac i przed weekend'em porozwieszac, porozsylac do Bard'a (i tak pewnie dlugo beda poczta szly)

Ostatnio edytowano Wt lut 14, 2006 13:57 przez |Highwayman|, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 14, 2006 1:47 
Wiedźma

Dobra, kurna chata!

Ostatnia wersja, bo Photoshop mi prawie spalił proca!

Obrazek

Zmieniłem obrazki, bo było ich jakby za dużo "ciemnych"... o.

Ostatnio edytowano Wt lut 14, 2006 9:48 przez kfiadeg, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]