Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 9:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: N cze 10, 2018 15:07 
Warrior/Ranger/Sage

Musiałem się wcześniej zawinąć, więc pierwszy otwieram wątek podziękowań i pochwał :)

Dzięki Balar za uratowanie eventu wiosenego. Kalina to naprawdę dobra miejscówa. Ostatniej nocy potrzebowałęm zażyć snu przed drogą, a że na ogólnej sali jest to utrudnione to zwiedziłem parterek i odkryłem pomieszczenie noclegowe, gdzie można spać i nie preszkadać tym co jeszcze grają i zażywają rozkoszy spotkania. Dla mnie +100 dla miejsówki.

Gril pierwsza klasa. Wiosna, kwestia aury zawsze poprawia mi radość ze spotkania i odczuwanie przyjemności.

Pierszej czwórce czwartkowej za wieczór spędzony do świtu przy Batalii. Thorin coś tam zwracał uwagę na losowości gry, która mu lekko przeszkadza (kolory itp ... :P), ale mi się bardzo fajnie grało.

Za epicko-galaktyczną rozgrywkę między Patronującymi Strażnikami "of Nova", jakimiś owadzimi insektami zmierzchu i mącicielami umysłu. Znowu elemement losowy wyłaniał się w burzliwych dyskusjach, ale moim zdaniem gra ciekawa. Ja chyba lubie takieg kilkugodzinne rozgrywki, nawet jesli kończymy ze zmęczenia, a nie przez wyłonienie zwycięzcy :P

Solidą teraformacje Marsa.

... i za to że mogłem was znowu zobaczyć, a nawet poznać nowych fanów planszówkow/MECCG mixu :) !

Ciekawym kto wygrał GO i gdzie i w jaki sposób pojechały nagrody? Balar szacun za wykonanie!

27 za nami, więc czekam teraz na 28 jesienią w stałej jaskini jesiennego MECCG....

Ostatnio edytowano N cze 10, 2018 22:28 przez root, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N cze 10, 2018 19:07 
Shadow of the East

Wyniki są już wrzucone w odpowiednim dziale :) Detale oraz zdjęcia uzupełnię później.

Wielkie dzięki Balarowi za reaktywację remizy w Kalinie :) Miło było Ciebie zobaczyć po dłuższej przerwie oraz poznać szanowną panią Balarową :)

Dla mnie przyjazd w czwartek to już obowiązkowa tradycja. Może nas być mało, nie wszyscy mogą wtedy być ale pozwala mi się to jeszcze bardziej zrelaksować w taki weekend. Z mojego grania jestem zadowolony, może był lekki niedosyt, że nie udało się dokończyć Battalii, Burning Suns oraz Star Trek'a ale same rozgrywki były bardzo ciekawe. Nie mam takiego ogrania jak inni i tłumaczenie nie jest moją mocną stroną więc trzeba by wybaczać gafy z tym związane. A najlepiej samemu zajrzeć do instrukcji jeśli się na coś umawiamy :P Poza tym pograłem dużo w inne rzeczy, pierwszy raz udało się zagrać w 90% tytułów, które przywiozłem.

Fajnie było też przypomnieć sobie smak bigosu, po wielu latach przerwy. A nie jakieś wymysły rodem z rewolucji kuchennych :D Grill też był fajnym pomysłem, prostym a napełnił wszystkim brzuchy :)

Gratuluję też Piotrowi wygranej, nagrodę zatrzymam sobie i powieszę w domu :twisted: Jestem ciekaw Dhrorowych oraz Vandrerowych opowieści o tym jak próbowali przewieźć broń białą w pociągu :D

Były tylko dwa minusy tego wszystkiego:
- Root nam mydlił oczy co do swojej obecności i zmył się w sobotę rano
- Balar nie chce się przyznać ile jest w plecy na organizacji (kilka osób nie dojechało) i za dużo wziął na siebie - przygotowanie dwóch obiadów, całej imprezy, nagród oraz jeżdżenie po niezmotoryzowanych. Weekend jest dla nas wszystkich i wszyscy powinniśmy mieć z niego taką samą radość.

A na koniec dodam, że bardzo mi się spodobał pomysł dodatkowych weekendów z planszówkami :)

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

PostNapisane: N cze 10, 2018 23:47 
Warrior/Ranger/Sage

Też dzięki wielkie wszystkim za spotkanie, a zwłaszcza Balrowi za organizację eventu, gościnność, wykonanie nagórd i ogólne bycie zajebistym :D

Nie dojechałem niestety w czwartek, ale stanę na głowie żeby sie lepiej ogarnąć i na następny turniej (czy czysto planszówkowy, czy MECCG) przyjechać jak najwcześniej, żeby się jak najdłużej nacieszyć towarzystwem was wszystkich.

Dziękuję bardzo wszystkim uczestnikom turnieju MECCG, że znowu pozwoliliście mi wygrać, zamiast zatłuc na miejscu bronią przygotowaną przez Balara ;P

I ostatnie wielkie dzięki za wszystkie nie-MECCG'owe granie, te 23 partie w Awalon, kilka gier w Time's Up (Seneka rulez! 8)) oraz Star Trek

PS
Podobnie jak Muad jedyną krytykę złożę na to, że Balar się nie chce przyznać ile tak naprawdę go turniej kosztował, tak żebyśmy mogli dać pełniejsze zrzutki ;)

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

PostNapisane: Pn cze 11, 2018 10:34 
Pan Otwieracz

Wrocław przyłącza się do podziękowań! Tym razem wyjątkowo krótko z naszej strony - następnym razem nie ma lewara, biorę urlop. Jak zwykle udało się zagrać w jakieś nowe tytuły, rozegrać jakąś kobyłę i pośmiać do łez przy imprezówkach. Miło zobaczyć nowe jak i stare (stażem znajomości) twarze. Balar, dziękujemy.

P.S. Parsifalu, otwórzże oczy!

PostNapisane: Pn cze 11, 2018 16:25 
Ranger/Sage

Dzieki serdeczne za organizacje, za grilla, za podowzke i odwozke na stacje.

Jak zwykle bardzo udane spotkanie, super gralo mi sie w planszoweczki zwlaszcza ST Ascendancy (Maudib niewiem kto ci wmowil ale ty naprawde niezle tlumaczysz :D ), oraz Twilight Imperium, o party grach nie wspominajac.

Turniej jak zwykle udany choc coraz mniej nas bierze w nim udzial.

Nagrode przewiozlem spokojnie w torbie tak ze nikt nie mial zadnych watpliwosci ani zadnych "ale" w zwiazku ztym :)

Balar prosze cie podaj numer konta skoro nie chcesz powiedziec ile wyszeldes na minusie to ci poprostu przesle kase :P

Jakie spotkanie planszowkowe? co mnie ominelo ? :P

PostNapisane: Wt cze 12, 2018 9:40 
Shadow of the East

Dhror napisał(a):
Jakie spotkanie planszowkowe? co mnie ominelo ? :P

Padł pomysł, żeby w Herbach organizować spotkania poza MECCG-owym harmonogramem, z samymi planszówkami :)

Zdjęcia już są ogarnięte, zapraszam do oglądania -> Album

PostNapisane: Śr cze 13, 2018 8:18 
Pan na Rhosgobel

Oglądając zdjęcia, zwróciłem uwagę, że Pani Balarowa miała bardzo tematyczną sukienkę! :D

PostNapisane: Śr cze 13, 2018 11:55 
Warrior/Ranger/Sage

To ja też przyłączę się do podziękowań :) Było super! Kalina, jak zwykle, gościnna i jak się okazuje szczęśliwa dla mnie ;)
Super było Was wszystkich znowu zobaczyć, jak i poznać nowe osoby - Kubon ma rację, to bardziej zjazd rodzinny niż spotkanie graczy ;)

Co do "tyłów" balara, to jak najbardziej jestem za wyrównaniem (chociażby) (zwłaszcza, że jestem jednym (albo i jedynym) z najbardziej problemogennych uczestników), ale obawiam się, że teraz to trochę musztarda po obiedzie. Choć z drugiej strony, ktoś brał od Pawła nr konta...
Tak w ogóle, to całkowicie zgadzam się z balarem i uważam, że od następnego razu po prostu z automatu doliczamy 10-20 zł do wejściówki (a "dowożeni" coś więcej) i może "tyły" nie będą tak znaczne, a na pewno będzie uczciwiej względem organizatorów.

Z innej beczki, to nagroda dojechała nie wzbudzając większych emocji (maskowanie "na biedronkę" zdało egzamin ;) ), ale w domu niestety też większego entuzjazmu nie było... no cóż wszystkim nie dogodzisz ;)

Co do spotkań planszówkowych, to uważam, że to świetny pomysł, mimo, iż sam nie będę mógł w nich za często uczestniczyć (jeśli w ogóle :( ). Ale ponieważ miałem okazję nieco "z boku" (mam nadzieję, Marcin, że jeszcze nie zastrzegłeś tego zestawienia liter ;) ) przysłuchiwać się rozgrywkom, to muszę stwierdzić, że takiej zabawy i tych wybuchów radości, to nawet dzieciaki nam mogą pozazdrościć :D Tak dalej Ludziska! :)

To do następnego spotkania! :D

PostNapisane: Śr cze 13, 2018 12:14 
Shadow of the East

Vandrer napisał(a):
(...)

Z innej beczki, to nagroda dojechała nie wzbudzając większych emocji (maskowanie "na biedronkę" zdało egzamin ;) ), ale w domu niestety też większego entuzjazmu nie było... no cóż wszystkim nie dogodzisz ;)

(...)

No cóż, moja połowica, jak zobaczyła fotki nagród, to powiedziała "tata ma tego pełno w piwnicy". Czyli albo grał i nazbierał nagrody przed nami albo nie wiem jak mam to rozumieć :D

PostNapisane: Śr cze 13, 2018 16:47 
Warrior/Ranger/Sage

Zawsze mi się jakoś wydawało, że myślenie, że się było pierwszym, który coś zrobił jest mocno przesadzone... ale na wszelki wypadek, Muad, obejrzyj/przeczytaj coś o Greyu ;)

A tak jeszcze z innej beczki, przyszło mi na myśl, że chyba jeszcze tak nie było, żeby na "pudle" byli przedstawiciele południa, centrum i północy i nagrody sprawiedliwie rozeszły się po Polsce... Herby rulz! 8)

PostNapisane: Cz cze 14, 2018 9:10 
Shadow of the East

Ech ten google, ale nas szpieguje i te algorytmy. No nic trudno, przynajmniej sobie popatrzcie na zaproponową kompozycję

PostNapisane: Cz cze 14, 2018 11:06 
Warrior/Ranger/Sage

Ej! Ja znam tych gości! Ale zazwyczaj są bardziej niemrawi ;)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]