Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 10:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn cze 05, 2017 13:42 
Warrior/Ranger/Sage

Mam nadzieję że nikt nie zasnął za kierownicą tudzież nie przespał właściwego dworca PKP i wszyscy szczęśliwie dotarli do domów.

Duży szacunek dla organizatora za podołanie przeciwnościom i doprowadzenie że turniej (a) w ogóle się odbył i (b) odbył się w naprawdę fajnych warunkach noclegowo - gastronomicznych. Śniadanka i obiady podane pod nos i pyszne.

Boli trochę stosunkowo wysoka wejściówka (zwłaszcza przy 2 osobach) - ale na (niezadane) pytanie "Cwaniaczku, a zrobiłbyś to taniej?" odpowiedź byłaby "Nie zrobiłbym" i zdaję sobie też sprawę że przy tej ilości osób ta wejściówka niższa być nie mogła.

Co do gier turniejowych to gratulacje dla Highwaymana za to że dramatycznie zmienił losy Śródziemia, zdobywając Jedyny jako Balrog. Gratki też dla Bnaga za wygranie pierwszej gry turniejowej (może teraz czas przejść na ciemną stronę?). Ja najlepiej będę wspominał grę z Rootkiem, gdzie okazało się że Orki NAPRAWDĘ boją się duchów :D

Fajnie było wszystkich spotkać i pograć w nowe planszówki, przypomnieć sobie stare i nabrać jeszcze większego apetytu na te których nie udało się tym razem rozłożyć (Battalia).

Do zobaczenia, miejmy nadzieję w większym gronie, na jesieni.

PostNapisane: Pn cze 05, 2017 15:43 
Shadow of the East

Dziękuję wszystkim za przybycie, jak zawsze, bawiłem się przednie. Najwidoczniej wystarczy samo towarzystwo a nie jego liczebność ;)

Mimo wszystko udało mi się zaliczyć jakąś dawkę METW-a w ten weekend i z tego jestem zadowolony. Ponieważ i tak gram więcej niż pozostała reszta to uznałem, że nie po to ludzie przyjeżdżają, żeby pauzować. Ja tym razem mogłem sobie odpuścić, żeby chociaż pozostali zagrali pełne trzy rundy.

Dzięki temu przynajmniej sporo pograłem w planszówki. Jednocześnie pierwszy raz trafiła mi się gra, w której do samego końca nie wiedziałem co robię (dzięki Witek) :P A przesiedziałem przy niej chyba 2,5-3h :) Co ciekawe, udało mi się zagrać w większość tytułów, które przywiozłem (chyba pierwszy raz). Na stole nie wylądowała tylko Battalia i Martians, ale mam nadzieję, że na jesieni to nadrobię.

Miejsce było lekko nietypowe ale mam nadzieję, że wszystkim odpowiadało. Jak już wspominałem, z włodarzem ciężko było ustalić jak ma nas skasować, tym bardziej, że nie robił tego dla zarobku, tylko grzeczność, żebyśmy mieli miejsce do spotkania. Dlatego też, nietypowo, był przyjęty inny system rozliczeń, gdzie wszystko zostało wycenione i liczone od łebka, kto z czego skorzystał. Chodziło w tym o to, żeby przynajmniej właściciel nie był stratny na naszej zabawie. Wejściówka była wyższa niż zazwyczaj ale z drugiej strony, patrząc na to, co w tym mieliśmy, wydaje mi się, że nie aż tak. Za ok 100zł były trzy śniadania, dwa obiady (podawane do stołu nam a nie sami gotowaliśmy), sala z kawą i herbatą, jakieś pierdółki, prysznic. Wydaje mi się, że czasem potrafię wydać więcej za to samo na innym turnieju, idąc na obiad do knajpy, 2-3x do sklepu i robiąc jeszcze jakieś zakupy jedzeniowe przed wyjazdem.

Niech żałują Ci, którzy nie dojechali i tym bardziej już klepali termin na jesienne spotkanie.

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

PostNapisane: Pn cze 05, 2017 20:04 
Pan Otwieracz

Miejsce odpowiadało jak najbardziej. Te wszystkie remizy mają klimat i są zupełnie wystarczające na nasze potrzeby, ale nie narzekam na prysznic, pyszne obiadki (i opcję na wybrzydzanie co zostanie podane :wink: ) czy włodarza starającego się nam umilić pobyt na wszelkie możliwe sposoby. Będę miło wspominał :) A cena nie była w zasadzie specjalnie wysoka. Dużo więcej wydałem na płyny, które wlałem w samochód i w siebie :P

Udało się też zagrać w sporo tytułów, których nie znałem, co zawsze lubię. Ekipa skromna, ale oddana grom, a i kameralna atmosfera przyjemnie się udzielała. Już czekam na jesienny termin ;)

Jeszcze raz dziękuję za organizację i zaproszenie :)

PostNapisane: Pn cze 05, 2017 20:09 
Dwarf

Podziękował.
Było wybornie i bardzo kameralnie, ogromna wygoda z jedzeniem którego było ile dusza zapragnie (czegoś brakło na stole, 10s i wjeżdżała pełna nowa taca tego czegoś) i praktycznie na żądanie - "śniadanko na 11, nie ma sprawy będzie na 11", i tak codziennie z każdym regularnym posiłkiem. Czas leciał błogo - a to planszóweczka, a to pogaducha, a to przewietrzyć się pod gwiazdami i tak na przemian. Do pełni szczęścia brakowało jeszcze jednego dnia i miałbym pełne nasycenie planszówkami.

Kompletnie nie wiem czego się czepiacie wejściówki. Proszę mi pokazać lokal który za 100zł zaserwuje 3 śniadanie, 2 obiady (w tym jedno dwudaniowe), kawę i herbatę (sypana/rozluszczalna) + cukier no limit. Nie wspominając o dostępie do jednego z pokoi hotelowych 24h, wielkiej sali konferencyjnej. Nie chciał bym wyliczać, ale w cenie wejściówki jest nawet tak błaha i pomijalna rzecz jak papier toaletowy (a niech komuś braknie kiedyś).

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za możliwość spędzania z wami czasu.

Ostatnio edytowano Pn cze 05, 2017 22:48 przez Thorin, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn cze 05, 2017 22:22 
Scout

Dziękuję za kolejny turniej. Spotkanie z Wami to jest zawsze przyjemność. Tym razem udało mi się wygrać jedną rozgrywkę turniejową, co pozwoliło mi nawet wskoczyć na pudło :D.

Co do wejściówki, to specjalnie wygórowana nie była. Być może wynika to z faktu, że byłem tylko w sobotę :D :D

Aha i jeszcz jedno: pozaturniejowo grałem w dwie gry. Trauma po Time's up zostanie we mnie do końca życia :roll: 8) :lol:

PostNapisane: Pn cze 05, 2017 22:33 
Warrior/Ranger/Sage

Dzięki dla Głownego Organizatora - Muaddib - i dla Pana Włodka, który przynajmniej raz dziennie się dopytywał czy niczego nam nie brakuje. Paweł przekaż też ogromne podziękowania za truskawki !!!, dzięki nim nie zakleiłem się totalnie paluszkami i pistacjami.

Szkoda, że tak szybko minęło, ale rad jestem z rozegranych gier planszowych i meccg. Jak zwykle trochę się sfrustowałem grą z Highwaymanem - bezsilność mnie wykańcza, ale to jest uczucie chwilowe i widać tak musi być !

Bardzo się ciesze że spotykamy się od tylu lat. Dumnie umieściłem kolejny identyfikator w klaserze i jak zwykle żal mi się zrobiło że na 5 turniejach mnie nie było.

PostNapisane: Śr cze 07, 2017 1:06 
Shadow of the East

Wszystkie miłe słowa przekażę włodarzowi ;) Poniżej macie link do fotek turniejowych ;)

Fotki

PostNapisane: Śr cze 07, 2017 7:08 
Pan na Rhosgobel

No, widzę, że było "na wypasie"! 8) :) Gratuluję Muad miejscówki. Wersal po prostu! :shock:

PostNapisane: Śr cze 07, 2017 7:10 
Pan na Rhosgobel

Balrog z Jedynym?! :shock: Co też się wyprawia w tym Śródziemiu?! :D

PostNapisane: Śr cze 07, 2017 9:40 
Warrior/Ranger/Sage

Ee no, fajna miejscówka

PostNapisane: Śr cze 07, 2017 22:46 
Warrior/Ranger/Sage

No, za dobrze Wam tam było - same luksusy i frykasy, Panie, normalnie :D A była jajówa na śniadanie? (może chociaż tu będzie nieidealnie :wink: )

To co - następny turniej - w ramach równowagi - w bieszczadzkiej dziczy, z namiotami, ogniskiem, a do żarcia tylko to, co się samemu złapie? :wink:

PostNapisane: Śr cze 07, 2017 23:42 
Dwarf

Oczywiście że była jajówa - i to 2 razy, piątek i sobota.

PostNapisane: Cz cze 08, 2017 11:13 
Shadow of the East

A w niedzielę była parówa :)

PostNapisane: Cz cze 08, 2017 23:07 
Warrior/Ranger/Sage

Osz wy łobuzy, ale mieliście fajnie....
Ech, teraz pozostaje mi tylko żałować, że nie dotarłem do Was...

No i gratulacje dla Pawła za organizację !!!

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

PostNapisane: Pn cze 12, 2017 19:23 
Warrior/Ranger/Sage

Dzięki wielkie za organizację.

Miejscówce nic a nic zarzucić nie można moim zdaniem, brawa dla Pawła za wykombinowanie lokalu o takich standardach na ostatnią chwilę.

Dzięki też wszystkim za gry:
- okazało się ze Malady Without Healing w seald game tez nawet działa - co miałem zrobić jak wyciągnąłem 2 sztuki ;P trzeba było spróbować zagrać
- przepraszam za mega nudne gry z moim Balrogiem-pasjansem :P
- jednocześnie dziękuję podwójnie moim turniejowym przeciwnikom, dzięki grom ze Zbokiem i Rootem udało mi się spełnić moje marzenie i nie tylko zagrać Jedyny w grze Balrogiem, ale nawet zaliczyć zwycięstwa przez Challenge the Power :D

Tym samym w MECCG osiągnąłem już wszystko o czym marzyłem i następne moje talie będą czysto zabawowo-tematyczne. Mam tez nadzieje ze na następny turniej lepiej się zorganizuję i będę mógł wpaść tak żeby więcej też pograć w różne planszówki

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]