Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Śr cze 18, 2025 1:27

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Cz sty 29, 2015 11:21 
Pan na Rhosgobel

Chciałem zgłosić chęć organizacji wiosennego XXI Ogólnopolskiego Turnieju MECCG. :P

Zarezerwowałm już miejscówkę na maj. Turniej odbyłby się w niedawno wybudowanej Świetlicy Środowiskowej Jaworze, niedaleko Zagnańska (tak, tego od Dębu Bartek :)). Do dyspozycji będziemy mieli dwa duże pomieszczenia (jedno z przeznaczeniem na giercowanie, a drugie - tej samej wielkości - na nocleg materacowo-karimatowy). Ponadto w naszym posiadaniu będą dwie łazienki i ankes kuchenny. Plusem jest obecność lodówki, minusem brak prysznica (są umywalki).

W świetlicy znajduje się również stół do ping-ponga i cymbergaja. Na zewnątrz jest budowany ORLIK (przypisany do tej świetlicy), ale nie wiem czy wybudują go do maja i czy będzie nam udostępniony, ale może następnym razem?! :)

Świetlica jest zlokalizowana 4 km od głównej trasy kraju E77 (północ-południe), na wysokości węzła drogowego Barcza (10 km od Kielc).

Drobniejsze szczegóły, zdjęcia, mapki dojazdu i inne ustalenia dołączę w przyszłości.

Na chilę obecną istotne jest ustalenie terminu. Wiem, że to trochę duża odległość czasowa i planowanie z 4 miesięcznym wyprzedzeniem może być trudne, a niekiedy daremne, ale zobowiązałem się, że podam termin Turnieju do końca lutego.

Wstępnie zarezerwowałem maj, myśląc o terminach 14-17.05, 21-24.05, lub 28-31.05, ale myślę, że nie będzie problemu przyjąć jakiś termin kwietniowy lub czerwcowy jeżeli większości by pasował jednak inny miesiąc.

Pod koniec maja zazwyczaj jest już ładna pogoda, co może mieć znaczenie, m.in. jeśli by wybudowali nam ORLIKa! :twisted:
Jednocześnie w maju należy wziąść pod uwagę, iż jest to czas Komunii Św.

Czekam na sugestie co do terminu Turnieju.

PostNapisane: Cz sty 29, 2015 13:34 
Dwarf

no i zajefajnie
mi najbardziej odpowiada termin 28-31.05 ponieważ (ze względu na mój charakter pracy) musze wziąć tylko 2 dni wolnego, w innych terminach dochodzi do 4 dni a to już zaczyna komplikować sprawę.

PostNapisane: Cz sty 29, 2015 13:46 
Shadow of the East

Ja się dostosuję, myślę, że maj to najlepszy miesiąc. W kwietniu jeszcze bywa chłodno a w czerwcu wiele osób już myśli o końcu roku szkolnego (a raczej ich dzieci) oraz wakacjach. Najlepiej Efgard jakbyś edytował swój post i dodał ankietę z możliwością głosowania.

Przy okazji rzucałem już miałem pisać na forum, że fajnie by było gdyby się ktoś zadeklarował odnośnie organizacji :)

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

PostNapisane: Cz sty 29, 2015 14:06 
Ranger/Sage

Maj jest bardzo dobrym terminem, a planowanie z 4 miesiecznym wyprzedzeniem zjazdu jest jak najbardziej dobrym pomyslem, bo kazdy moze sobie ulozyc wszystko z duuzym wyprzedzeniem :)

Co do majowych terminow na ten dzien pasuja mi wszystkie 3 podane :)

PostNapisane: Cz sty 29, 2015 15:19 
Pan na Rhosgobel

Muad'Dib napisał(a):
Najlepiej Efgard jakbyś edytował swój post i dodał ankietę z możliwością głosowania.

Hehe, jakbym umiał, to bym wrzucił! :wink: Serio, wrzucę jak się wykrystalizują 2-3 konkretne terminy.

Muad'Dib napisał(a):
Przy okazji rzucałem już miałem pisać na forum, że fajnie by było gdyby się ktoś zadeklarował odnośnie organizacji :)

Niezły mam timing! :D

PostNapisane: So sty 31, 2015 10:54 
Warrior/Ranger/Sage

Na obecna chwile pasują mi wszytkie terminy majowe :). Ze mna może być różnie, głownie o wyjazdy pracowe, które jesli wyskoczą w ostaniej chwili to zrujnuja mi turniej, ale może nie ma co być pesymistą.

Efgard DOBRA ROBOTA. Moja deklaracja o przywiezieniu ciasta jest jak najbardziej w mocy !!! W inne przygotowania turniejowe też się zaangażuje w miare możliwości.

PostNapisane: So sty 31, 2015 12:51 
Warrior/Ranger/Sage

Mi ciężko się zadeklarować na tą chwilę,chcę sie pojawić więc jak nic nie wypadnie to będę. Im później tym lepiej biorąc pod uwagę legendarne kieleckie temperatury :)

PostNapisane: N lut 01, 2015 23:51 
Warrior/Ranger/Sage

Ha, turniej u Efgarda !!! :-D Oczywiście, że będę !!! :-)

Na chwilę obecną nie mam żadnych planów ani na maj, ani na końcówkę kwietnia, ani na początek czerwca. Jednak podobnie jak Muad'Dib sądzę,że maj to najlepszy miesiąc na turniej :-)

Co by nie było, dostosuję się i przyjadę Was wszystkich ograć :twisted:

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

PostNapisane: Pn lut 02, 2015 11:32 
Pan na Rhosgobel

Jaded - no tak, piździ jak w kieleckim, to nie jest hasło bezpodstawne! Tym bardziej, że rzeczona Świetlica jest na samym szczycie wzniesienia! :D

Root - o cieście pamiętałem, a i przypomnę się w odpowiednim czasie :) , ale dzięki za inicjatywę. 8)

tak Ciachu - Turniej w Rhosgobel! :P Mam nadzieję, że nie będziecie się obawiać sławnych mroków Mrocznej Puszczy Jodłowej i spędzicie w jej otulinie fajny weekend! :D

Myślę, że ostatni weekend maja jest terminem optymalnym. Oby większości pasował!? Wczoraj dowiedziałem się, że mamy w planach dwie Komunie w maju. :? Jak tylko poznam ich daty, to wrzucę ankietę z terminami Turnieju!

PostNapisane: Pn lut 02, 2015 18:02 
Warrior/Ranger/Sage

Efgard napisał(a):
J(...)Mam nadzieję, że nie będziecie się obawiać sławnych mroków Mrocznej Puszczy Jodłowej i spędzicie w jej otulinie fajny weekend! :D

No nie wiem, czy ostatecznie nie będziemy "Lost in the Wilderness"!

A co do Pierwszej Komunii to rozważ czy nie obskoczyć za jednym zamachem Chrztu, Komunii, Bierzmowania i Ślubu - hurtem wychodzi taniej a oszczędność czasu - bezcenna....

PostNapisane: Cz lut 05, 2015 21:52 
Warrior/Ranger/Sage

Maj to odległy termin. Teoretycznie 30-31 maja mam zjazd na uczelni, ale wątpię by miało się wtedy dziać coś tak niesamowicie dla mnie ważnego że nie będę mógł tego opuścić i nadrobić :P
problem większy jest taki że może uda mi się zmienić pracę od kwietnia, czego bym chciał, ale to będzie oznaczać że nie wiadomo jak to będzie z dogadaniem się o urlop w jakiś w maju - więc w najgorszym wypadku przyjechałbym na piątek wieczór, choć muszę przyznać że przyjazd we czwartek to idea która bardzo przypadła mi do gustu po ostatnim turnieju

załatw tylko fajną pogodę Radek tak żebym mógł przyjechać na moim stalowym rumaku :P

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

PostNapisane: Pt mar 06, 2015 15:31 
Pan na Rhosgobel

Pragnę uspokoić nastroje i potwierdzić, iż Turniej "się robi". Natrafiłem na pewne problemy natury obiektywnej, a dotyczące wynajmowanej sali (m.in. wybory prezydenckie odbywają się właśnie w tym lokalu 10 i 24 maja), i muszę na ten temat porozmawiać z Dyrektorem ośrodka, który będzie wybrany w konkursie na stanowisko, a rozstrzygnięcie konkursu nastąpi dziaisj! :), stąd nie mogę na razie otworzyć ankiety z proponowanymi terminami, ponieważ ich jeszcze nie znam.

Plakat się tworzy, nagrody do mnie powoli spływają (będzie ich dużo więcej niż tylko dla pierwszej trójki :twisted: ), więc tym bardziej zachęcam do wzięcia udziału i proszę o cierpliwość. Postaram się skrobnąć oficjalne ogłoszenie do końca marca, a ankietę z terminami pewnie trochę wcześniej.

PostNapisane: Pt mar 06, 2015 17:56 
Warrior/Ranger/Sage

Efgard napisał(a):
(...)nagrody do mnie powoli spływają (będzie ich dużo więcej niż tylko dla pierwszej trójki :twisted: )(...)

Rozumiem że nawiązałeś już kontakt z lokalnym dealerem BMW :wink:

Tak z innej beczki - miałem okazję zagrać parę dni temu z (no, w zasadzie - przeciwko) Muad'dibem. Niestety - połączone siły Rohirrimów i Entów nie powstrzymały ciemności nadciągającej ze wschodu, gdy jeden z Nazguli odszukał Jedyny i przywlókł go dla swojego władcy. Na dodatek śmiertelność wśród znanych z kart powieści bohaterów okazała się zatrważająco wysoka.

Zazdroszczę wszystkim graczom z dłuższym stażem tego że mieli okazję poznać tą grę prawie 20 lat temu i zagrać w nią wiele, nie tylko (a może nawet nie przede wszystkim) turniejowych rozgrywek. Dopiero teraz zaczynam powoli dostrzegać jak jest fajnie wymyślona, jak dobrze oddaje klimat Śródziemia i jakie fajne mechanizmy są w nią wbudowane. Nadal (i Federer) mam problem aby ogarnąć tyle kart i wykręcić z nich jakiś wypasiony deck, ale w żadnym stopniu mi to nie przeszkadza w czerpaniu przyjemności z samej gry. Czego i Wam w związku z nadchodzącym turniejem życzę :D Tylko trzymajcie mocno karty, bo tam podobno mocno wieje ....

PostNapisane: Pt mar 06, 2015 23:29 
Warrior/Ranger/Sage

Efgard napisał(a):
Myślę, że ostatni weekend maja jest terminem optymalnym

To dobrze, że tak myślisz, bo ja przy wcześniejszych terminach odpadam, a kiepsko byłoby opuścić pierwszy turniej u czarownic na Łysej :wink: No, ale jak się nie uda tym razem, to postaram się odbić to sobie przy najbliższej okazji :D

PostNapisane: So mar 07, 2015 20:10 
Warrior/Ranger/Sage

Zboku, to właśnie wypasione decki zabijają tą grę, ja najlepiej wspominam 3 deckówki bez presji na wynik :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]