Chciałem zgłosić chęć organizacji wiosennego XXI Ogólnopolskiego Turnieju MECCG.
Zarezerwowałm już miejscówkę na maj. Turniej odbyłby się w niedawno wybudowanej Świetlicy Środowiskowej Jaworze, niedaleko Zagnańska (tak, tego od Dębu Bartek

). Do dyspozycji będziemy mieli dwa duże pomieszczenia (jedno z przeznaczeniem na giercowanie, a drugie - tej samej wielkości - na nocleg materacowo-karimatowy). Ponadto w naszym posiadaniu będą dwie łazienki i ankes kuchenny. Plusem jest obecność lodówki, minusem brak prysznica (są umywalki).
W świetlicy znajduje się również stół do ping-ponga i cymbergaja. Na zewnątrz jest budowany ORLIK (przypisany do tej świetlicy), ale nie wiem czy wybudują go do maja i czy będzie nam udostępniony, ale może następnym razem?!
Świetlica jest zlokalizowana 4 km od głównej trasy kraju E77 (północ-południe), na wysokości węzła drogowego Barcza (10 km od Kielc).
Drobniejsze szczegóły, zdjęcia, mapki dojazdu i inne ustalenia dołączę w przyszłości.
Na chilę obecną istotne jest ustalenie terminu. Wiem, że to trochę duża odległość czasowa i planowanie z 4 miesięcznym wyprzedzeniem może być trudne, a niekiedy daremne, ale zobowiązałem się, że podam termin Turnieju do końca lutego.
Wstępnie zarezerwowałem maj, myśląc o terminach 14-17.05, 21-24.05, lub 28-31.05, ale myślę, że nie będzie problemu przyjąć jakiś termin kwietniowy lub czerwcowy jeżeli większości by pasował jednak inny miesiąc.
Pod koniec maja zazwyczaj jest już ładna pogoda, co może mieć znaczenie, m.in. jeśli by wybudowali nam ORLIKa!
Jednocześnie w maju należy wziąść pod uwagę, iż jest to czas Komunii Św.
Czekam na sugestie co do terminu Turnieju.