Z mojej strony napiszę tyle że bardzo mi się podobało, fajnie że udało nam się spotkać w liczniejszym gronie i oczywiście jak najbardziej piszę się na następne takie akcje. Szczególne podziękowania dla Pawła za organizację. Moim przeciwnikom dziękuję za fajne gry i liczę na rewanże wkrótce. Może faktycznie zrobimy z tego cykliczną imprezę na przemian z tradycyjnymi turniejami.
Ciachu: druga nasza gra i druga moja wtopa. Przygotuj się na odwet

Z tym czasem gry to nawet może wyszło na plus bo udało nam się zagrać cztery rundy. Aczkolwiek deck Adunaphel to faktycznie lepiej w otchłań ciepnąć

Miejsce na podium zawdzięczam wyłącznie temu że mi się on nie dostał

Może napiszę kilka hintów, które pomogły mi tym dekiem coś zdziałać, jak testowaliśmy go z Dhrorem:
- Wywaliłem z decku ringi i wszystko co z nimi związane. W zamian wrzuciłem obie orkowe fakcje z sideboardu, CaC, Orc Quarrels i Regiment kruków.
- Ciryaher z Ostisenem mają do wykonania dwa kursy. Idealnie jest pójść do Thranduil's Halls i zagrać That's Been Heard Before Tonight i To Satisfy the Questioner (w takiej kolejności). Pozostać przy życiu powinno im pomóc Ruse, Not Slay Needlessly i w szczególności Deeper Shadow (można to zagrać jak Ciryaher jest tapnięty). Jak się uda to akcję można powtórzyć w Beorn's House albo Eagle's Eyrie (tam trudniej bo Not Slay Needlessly nie kasuje ataku animali). Jak będzie czas to można w ostateczności pójść po ringa do Bandit Lair jak druga ekipa nie zgarnie książki w Bag End.
- Asternak i reszta ekipy idą w okolice Carn Dum i tam robią co się da w Bag End, Worthy Hills, Beorn's House, Goblin Gate, ew. Moria. W Bag End koniecznie trzeba zagrać książkę (jedyne MP za itemy, można się ewentualnie ratować zwykłym nietestowanym ringiem z sideboardu) i potem That's Been Heard Before Tonight. Raczej bym nie myślał o storowaniu książki w Barad Durze, za mało czasu na to.
- Nigdy przenigdy nie wywalać z ręki Tokens to Show. Jakiekolwiek przyspieszenie storowania eventów jest w tym decku bezcenne.