Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 8:56

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr kwi 14, 2004 22:16 
Scout

Old Friendship
Cytuj:
Diplomat only.... or +4 to a corruption check made by a character in the same company.

Załózmy, ze w druzynie jest jakis diplomat ktory wspomaga w tescie korupcji innego bohatera oddajacego np. pierscien komus innemu.
Ok. Wówczas interpretacja mogłaby byc np. taka:
Słuchaj, stary przyjacielu .. Ja ci dobrze mówię. Nie ulegaj tym złym wplywom (checi posadania, "korupcji" itp... ) :) Lepiej oddaj ten pierscionek koledze...

Ale czy gdy wlasnie diplomat oddaje przedmiot to moze rzucic sam na siebie Old Friendship... ? Niby nic nie ma w tekscie, ze "..by another character in the same company." Ale wtedy interpretacja bylaby cokolwiek dziwna.

PostNapisane: Śr kwi 14, 2004 23:37 
Scout/Sage

Gadzin napisał(a):
Old Friendship
Ale czy gdy wlasnie diplomat oddaje przedmiot to moze rzucic sam na siebie Old Friendship... ? Niby nic nie ma w tekscie, ze "..by another character in the same company." Ale wtedy interpretacja bylaby cokolwiek dziwna.

Eee, nie, dlaczego niby ? Spójrzmy na to tak: kogo zna się dłużej i lepiej niż samego siebie :D ?
No więc nasz Dyplomata mówi sobie tak:
Sumienie: - Cześć brachu.
Dyplomata: - Kto to powiedział ??
S: To ja twoje sumienie. Dawno nie romawialiśmy ze sobą przyjacielu.
D: Czego chcesz ? przecież już oddałem te książki do biblioteki, co je pożyczyłem 3 lata temu.
S: Tak, tak, dobrze się spisałeś ale jest pewna sprawa... pamiętasz ten śliczny pierścionego co to go znaleźliśmy przy drodze ?
D: Jest piękny, prawda, tak ślicznie się błyszczy. Wiesz jest mi bardzo drogi, nieprawdaż skarbie ?
S: Hmmm, no właśnie... a pamiętasz tego miłego hobbita z sąsiedztwa... zaraz, zaraz, jak to on...... a Smeagol ! pamiętasz. Też znalazł taki pierścionek jak nasz. Zatrzymał go dla siebie. TYLKO dla siebie, no i widziałeś go ? Całkiem wyłysiał, i jakoś tak pomarszczył się cały, fee, paskudnie wygląda.
D: I to przez ten pierścień ?
S: No mówię ci brachu, lepiej będzie jak się go pozbędziemy.
D: Wiesz może masz i rację, jakoś strasznie blady się zrobiłem ostatnio, myślisz że to przez niego ?
S: I sam widzisz, nic dobrego cię nie czeka. Oddaj go, oddaj dobrze ci radzę...
D: No dobrze... może masz rację, zostawię go w Rivendell jak będziemy przechodzić tamtędy.
Te elfy i tak są już takie białe, nawet włosy im spłowiały... chyba bardzie już nie zbledną.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 14, 2004 23:47 
Scout

buehehe :) no dobre to jest, dobre... :)
innym z takich "wewnetrznych" dialogów, sporów, dywagacji etc. moze byc np. dialog pomiedzy diabełkiem siedzącym na jednym ramieniu a aniołkiem na drugim

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]