Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 18:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
PostNapisane: So maja 14, 2005 0:56 
Warrior/Ranger/Sage

jak pewnie wszyscy wiemy istnieje zestaw niemieckich kart promocyjnych ktore oficjalnie nie zostaly przetlumaczone na angielski (ani inny jezyk) i nie sa legalne na turniejach

co myslicie o tym zeby zalegalizowac ja na naszych turniejach?

nie wiem czy ktos z forumowiczów posiada te karty (chyba posiada je Robert Hadam który grał na naszym pierwszym turnieju) ale to moze nawet lepiej jesli wiekszosc ich nie ma bo odpada punkt widzenia "tak niech beda legalne - dla mnie dobrze bo je mam, a inni niech sie martwia"

jesli ktos nie wie o czym mówie to tu jest lista tych promos'ów i którki opis:

Scwertmeister - "Sword Master", permanent-event, zagrywalny na site'cie z informacja na sage'a - daje sage'owi Warrior skill; jesli sage juz byl warrior'em to mzoe teraz uwywac dwóch bronii naraz (ale wtedy bez tarczy), obie bronie daja bonusy do power'a (kolejnosc bonusów, a wiec tez maxim'ów power'a zalezy od resource player'a)
Zwergenaxt - "Dwarwen Axe", major item, taki Sword of Gondolin z max power 7, daje +3 power do max 8 krasnoludom; 2 korupcji
Das Pack vor der Tür - "A Pack at the Door", hazard long-event, umozliwia zagrywanie nie unikalknych pajaków, wilków i zwierzat, zagrywalnych nomalnie w inncyh regionach niz coastal na border land'ch, border-hold'ach i ruinkach
Belegennon - greater hoard item, unique, zbroja do odrestaurowania Reforging'iem, +1 body do 9; po odnowieniu: Warrior only - kiedy sie nie tapuje do walki ze strike'iem nie ma minusu do power'a; bazowo 2 korupcji po przekuciu 3
Ringil - greater hoard item, unique, miecz do odrestaurowania Reforging'iem, +1 body (bez max'a), Warrior only: +1 power (max 8 ); po odnowieniu: Warrior only: +5 power (max 11), bazowo korupcji 2 po przekuciu 3
Horn der Herausforderung - "Horn of Defiance", greater hoard item, unique, do drestaurowania Reforging'iem, +2 DI, po odnowieniu: kiedy wlasciciel Rogu jest przydzielany jako pierwszy do walki ze strike'ami ataku to mozna do niego przydzielic wszystkie strike'i i walczy z nimi po kolei, bazowo 1 korupcji po przekuciu 2
Baugur - minon character, unique, agent, warrior orc, halof-orc, Leader, mind/DI - 4/1, power/body - 4/8 (discardowany na body check 8 ), +2 DI do orków i orkowych fakcj, home site - Isengard; jako agent nie moze sie ruszac do Free- i Border-hold'ów
Freca - minion character, unique, agent, warrior/diplomat man, mind/DI - 5/2, power/body - 4/8, +1 DI do fakcji: Riders of Rohan i Dunlendings, home site - Edoras, Dunnich Clan-hold
Wolf - minion character, unique, agent, warrior/diplomat man, mind/DI - 4/2, power/body - 3/7, +2 DI do fakcji Dunlending'ów, home site - Edoras, Dunnich Clan-hold

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Ostatnio edytowano So maja 14, 2005 1:00 przez |Highwayman|, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So maja 14, 2005 0:59 
Warrior/Ranger/Sage

Nie widzę przeciwskazań.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 14, 2005 9:36 
Warrior/Ranger/Sage

Ja jestem raczej przeciwny.
Za chwilę będziemy jeździć drużynami :? do Leiri i Evermist (sajty z Northern Waste, było nie było firmowane w pewnym sensie przez ICE).
Argumentem choćby niech będzie bardzo ograniczona dostępność tych kart.
Sam mam tylko Baugura i kosztował mnie grube pieniądze :o

Tytuł:
PostNapisane: So maja 14, 2005 10:22 
Wiedźma

ja sam nie wiem. przychylę się do większości (czyt. wstrzymuję się od głosu), chyba że ktoś mnie przekona słowami...
bo The One Ring też ciężko zdobyć ;) więc co tam za różnica...

Tytuł:
PostNapisane: So maja 14, 2005 10:44 
Warrior/Ranger/Sage

Ja jestem za.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2005 11:48 
Pan na Rhosgobel

Jestem przeciw!

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2005 12:14 
Warrior/Ranger/Sage

jestem za

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2005 12:44 
Warrior/Ranger/Sage

Jestem za, choć nie mam żadnej z wymienionych kart :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2005 12:59 
Warrior/Ranger/Sage

Ja tam niemieckich promosów nie odróżniam od kart z Lidless Eye, innych Against The Shadowów czy Balrogów, więc nawet jeśli uchwalimy, że nie wolno , to mnie zawsze możecie okantować ;-).
A zabierając głos w dyskusji, nie widzę przeciwwskazań. Jak ktoś wywalił kupę $ na takie karty to czemu miałby nimi nie pograć ? Tym bardziej, że na 1 rzut oka nie są one jakoś wrednie poprzeginane.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2005 13:46 
Warrior/Ranger/Sage

Przychylam sie do zdania Tworka. Sam takze nie znam tych kart, ale jesli mialbym kupe kasy dac za takie karty, to na pewno chcialbym nimi choc raz zagrac.

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2005 14:51 
Warrior/Ranger/Sage

ja tez jestem za zalegalizowaniem tych kart

to ze grac nimi mozna poza turniejami to sprawa do przedyskutowania z osobom (osobami) z którymi sie gra - jak praktycznie wsyztskie house rule'e, ja np. kiedys za zgoda innych graczy gralem talia uzywajaca site'ów z A Long Expected Party kótre oferuja mase nowych mozliwosci w Eriadorze, nie mówiac juz o odbudowaniu Annuminas i zagraniu tam The White Tree :D

takze generalnie chodzi mi o to zeby uczynic te karty legalnymi na naszych turniejach, bo to jak gramy poza turniejami to juz zalezy tylko od nas i nikt nie ma prawa tu sie wcinac

I see a light in the distant darkness,
It beckons me in and I accept its invitation...

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2005 18:07 
Warrior

Site'y z Long Expected Party i Northern Waste są bardzo fajne. Sam używam, kiedy na to mi pozwalają :)

Jeżeli miałbym grać na jakimś turnieju, byłbym za zalegalizowaniem Niemiaszkowych Promosów, pomimo faktu że ich nie posiadam. Są to IMHO bardzo fajne (i przemyślane) karty.

I tak, Robert Hadam jest szczęśliwym ich posiadaczem :)

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]