OK, nie chce rozpoczynac nowego watku, bo w zasadzie moje pytanie bedzie odnosilo sie do agentow, wiec tutaj je zadam...
Jak to jest z wystawianiem agentow w startowej kompani grajac ciemna strona ??? W instrukcji do MELE pisze wyraznie ze nie moge tego zrobic (str. 14). Ale w tej samej instrukcji jest stwierdzenie, ze agenci licza sie jako charactery dla spelnienia wymagan deku (str. 85).
Wiec jak to jest ?? Moge nagrac agenta ot tak w startowej kompanii, czy musze dorzucac jakies spacjalne karty (np. Open to the Summons) ??
Cytuj:
OPEN TO THE SUMMONS - Permanent-event (U)
Playable on a minion company. One agent minion may be played with target company at a Darkhaven - place this card with the agent. -1 to his mind to a minimum of 1. This card may be played with a starting company in lieu of a minor item. When played as such, reveal it when starting companies are determined as if it were a character. Cannot be duplicated on a given character.
I druga sprawa, skoro juz mowa o startowej kompanii... Czy moge nagrac na moja kompanie jako jednen z 2 nie-unikalnych minor itemow karte Thrall-Ring ??
Cytuj:
THRALL-RING - Minor Item (R)
[CP: 2]
Mind Ring. -1 mind, +1 DI. Cannot be duplicated on a given character.
Moje watpliwosci biora sie z tego wstretnego
Mind Ring... Jakos nie umiem sobie przypomniec, czy sa jakies Gold Ringi, z ktorych mozna wytestowac Mind Ringa...
Mam nadzieje ze rozwiejecie moje watpliwosci
Pozdrawiam