Highway napisał(a):
nadal Balrog nie bedzie wkładał zadnych postaci do talii tylko wszystkie trzymał w sideboard'zie tyle ze zamiast Hill-troll'i 5/7 z 3 mind'a bedą to np. Orc Veteran 4/8 z 2 mind'a....
Tylko ze ta posatć nie jest tak łatwo wprowadzana jak Hill-Troll, nie daje 1 punktu i ma 4 siły.
Arthus napisał(a):
a widzisz Gyg - ty patrzysz od strony hazardow ja od strony Balrog-a
I ma racej Gyg bo ruszycz Balroga w deepach jest ciężko bo nikt sie na to specjalnie nie przygotowuje,ai hazardy sie raczej discarduje - może Redoubled Force troche narobi zamieszania ewentualnie Undeady, ale co jak... Z twojego punktu widzenia gra balrogiem jest niby ciężka, a ja sie nie zgadzambo:
- moze wprowadzać 2 posatcie z discarda albo z sidebordu na ture do gry - gdzie ten Hill-troll jest łatwy do wproawadzenia i daje 1 punkt
- posiada Gangways over the Fire które można wystawić jako startowa karta co pozwala bieganie prawie gdzie sie chce po deepach co ułatwia mu zagranie kart i skutecznie niweluje część hazardów typu River, nie da sie grać skutecznie on-guard bo jak nie trafisz w docelowy site to leci...
- dodatkowo posaida co jest na maxa przegięciem Strangling Coils, co daje mu możliwośc odtapowania wszystkich postaci zaraz po wyczerpaniu limitu hazardów nawet jak Balrog jest tapniety - i weź sie teraz ścieraj
zeby potapowac postacie, chyba nadaremno.
- sam fakt ze można zrobic Balroga 11/11 i jak sie nie tapuje to ma tylko -1 do prowess - nie duzo hazardów mu cos moze zrobić.
Więc nie uważam ze sie źle gra Balrogiem
ROOT - w gruncie rzeczy w samym METB nie ma specjalnie kart przeszkadających Balrogowi - juz jest wiecej w MEDM a to jest dostepny dodatek i to bardziej niż METW.
Root napisał(a):
Co do przegiętości barloga to nadal mam wrażenie, że tak jest, ale powoli dochodzę do wniosku, że wynika to z tego że za mało gram barlogiem .
Jak dla mnie to sie mylisz.
Root napisał(a):
Może brzmi to trochę sprzecznie, ale wydaje mi się ze np Higwayman, który często gra panem z Mori, wie jak w prosty sposób i różnoraki można mu zaszkodzić. Mi natomiast wydaje się że jest to bardzo trudne i stąd prosty wniosek o przegiętości barloga. By łatwiej niszczyć barloga musze nim po prostu wiecej grac
Tu masz troche racji bo jak znasz dobrze Balroga to możesz troszke przewidywac co zrobi przeciwnik ale to nie jest wielki procent sukcesu.