Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 10:11

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 19, 2005 20:57 
Scout/Sage

Cytuj:
Można użyć jeszcze Gwaihira:) Ja tak zrobiłem i rpzeniosłem częśc drużyny do innego miejsca gdzie znów zastali oblężenie

Z deszczu pod rynnę :lol:

Ten podział drużyny to rzeczywiście dobry pomysł aby poprawić swoją szansę na ucieczkę :lol:
Z niezrozumiałych dla mnie w tej chwili przyczyn założyłem że skoro armia oblega drużynę to muszą solidarnie się bronić i przedzierać na swobodę.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 20, 2005 12:38 
Warrior/Ranger/Sage

kfiadeg napisał(a):
chyba tak, grałeś zdaje sie z Magiem a ja z Rafałem - chociaż może powodem takiego obrotu sprawy mógł być pośpiech...

Wydaje mi się, że chodziło o to, czy można pojechać do przystani z tego samego miejsca zagrywając dwie karty przystani i tego nie byłem pewny.
Jednak przepis jest jasny:
"..two companies may not start at the same site and then move to the same site separately..."

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 24, 2005 0:51 
Warrior/Ranger/Sage

Cytuj:
kfiadeg napisał:
ewentualnie - tak jak to miało miejsce na turnieju - jedna drużyna może iść do wybranego site'u po Standard Movement a druga po Starter Movement...

I ja na to pozwoliłem?

Przeciez tak jest w zasadach: jedna kompania idzie na nowy site wg Starter Movement a druga wg Region Movement... (oczywiscie ida na 2 rozne site'y)
Jak dla mnie to takie dzielenie kompanii pod Siege'em jest jak najbardziej wporzo. Posluze sie przykladem moze troszke z innej beczki, ale sadze ze dosc ciekawie zilustruje sytuacje:
Henryk Sienkiewicz - "Ogniem i mieczem"...
Co zrobili glowni bohaterowie siedzac w oblezonym Zbarazu ? Wyslali najpierw Podbipiete, a pozniej Skrzetuskiego do krola. Czyli (mowiac jezykiem METWa) rozdzielili swoja kompanie. Bylo to robione, aby dac im wieksze szanse przezycia. Proponuje problem Siege'a i rozdzielania kompanii potraktowac na podobnej stopie...

O Kurhanach, o Wzgórzach i czy będzie padać...

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 24, 2005 1:05 
Wiedźma

Ciachu napisał(a):
Przeciez tak jest w zasadach: jedna kompania idzie na nowy site wg Starter Movement a druga wg Region Movement... (oczywiscie ida na 2 rozne site'y)

sęk w tym, że wtedy doszło do tego, że obie szły do tego samego miejsca (to już bez odnośni dla Siege piszę)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]