Polskie Forum MECCG

...czyli tam i z powrotem, by Bilbo Baggins :)
Teraz jest Wt cze 17, 2025 0:02

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2011 14:41 
Shadow of the East

Niestety nie. Kiedyś ktoś przetłumaczył i chyba sprzedawał na allegro drukowane wersje, ale to tyle. Nikt tego nie zeskanował i nie opublikował w sieci. Także pozostaje angielska wersja - ale język tam użyty, nie jest bardzo skomplikowany. A jeśli będziesz miał jakiekolwiek pytania,wątpliwości to możesz zawsze tutaj zapytać. Niestety nie mam czasu teraz bo tak bym mógł się umówić na gg, skype żeby co nieco potłumaczyć. W każdym razie w sumie najlepiej jest dorwać instrukcję do Challenge Decków, jest ona najkrótsza i w miarę wszystko wyjaśnia (o ile pamiętam).

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2011 17:29 
Diplomat

Pytań wiele, ale wpierw muszę przeczytać instrukcję. Znalazłem w sieci http://www.councilofelrond.org/index.php?id=13 takową instrukcją która ma tylko 44 strony (jakaś inna 88) i teraz kwestia czy ona mi wystarczy aby zaznajomić się z podstawami.
Nie mam pojęcia z jakich edycji mam karty tak więc jakaś "ogólnikowa" instrukcja (czytaj łatwiesza) bardziej by mi pasowała. Ale też z drugiej strony szkoda czasu na coś okrojonego bo jak zaczne grać okaze się że mam karty z dodatków gdzie w podstawowej instrukcji nic o tym nie napisali.
Trudno czas, czytać po ingliszu:)

Tytuł:
PostNapisane: Pn maja 23, 2011 19:13 
Shadow of the East

W instrukcji nie masz wyjaśnionych dokładnie kart tylko same zasady więc nawet instrukcja z podstawki powinna wystarczyć. Właściwie tylko Dark Minions wprowadza nowe pojęcia - karty agentów + karty do agentów oraz poruszanie się po under-deepach. To z jakich edycji masz karty a instrukcje ma niewielkie znaczenie. Wszystkie podstawy masz wyłożone w The Wizards, a w dodatkach były małe książeczki, które wprowadzały kilka dodatkowych pojeć (ok 8 stron). Generalnie zasad jest taka - karty z różowym tłem to twoje resource a niebieskim postacie i z tego budujesz talie (dla jasnej strony). Wszytkie z szarym tłem to hazardy,którymi próbujesz przeszkodzić przeciwnikowi. Karty z fioletowym tłem to postacie dla ciemnej strony (oraz karty agentów - mają na początku napis"agent") a granatowe to resource dla ciemnej strony.

Są jeszcze karty zielone, to dla upadłego czarodzieja - jeszcze inna strona, którą można grać, prócz jasnej i ciemnej.

Na wspomnianej przez ciebie stronie masz wszystkie instrukcje,w tym przypadku trzeba zacząć od The Wizards a potem uzupełnić sobie informacje sięgająć po The Dragon oraz Dark Minions. Chyba, że grasz ciemną stroną to wtedy Lidless Eye oraz Against the Shadow. White Hand to wspomniany przeze mnie upadły czarodziej. A Balrog to czwarte stronnictwo w grze, częściowo należący do ciemnej strony ale to jak już opanujesz podstawy ;)

WhereTheFearHasGoneThereWillBeNothing. OnlyIWillRemain.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]