Siedze tak sobie nad roznymi pomyslami talii na turniej, zagladam na GCCG, bo tam dosyc fajnie sie talie sklada i wlasnie tam natknalem sie na pewna dziwnosc, ktora nie daje mi spokoju...
Mianowicie: wiadomo, ze do starowej kompanii mozna dodac 2 nie-unikalne minor itemy (lub eventy w ich zastepstwie). Mowi o tym doskonale odpowiedni ustep z instrukcji (tutaj instrukcja z MELE):
Cytuj:
You may assign up to 2 non-unique minor items to your starting characters (i.e., 2 items, not 2 to each character). These items must come from cards that you have not already committed to your play deck.
Zaczalem troche kombinowac z talia na miniona i na GCCG zderzylem sie z dosc intrygujaca sprawa... Do pool'a wrzucilem kilka postaci a w tym kilku liderow i agentow. Do tego dorzucilem karty dodatkowe, takie jak: Open to the Summons i Orders from Lugburz (z racji wielu liderow, ktorzy byc moze beda biegali razem). Ale ze nie wiem jeszcze jak potocza sie sprawy w trakcie wystawiania postaci (np. moze sie okazac, ze wcale nie wystawie agenta), wiec postanowilem jeszcze dorzucic jakis przedmiot (np. Strange Rations). I tu moje wielkie zdziwienie: GCCG przy sprawdzaniu legalnosci talii wyrzucilo mi to jako blad (ze nie mofe miec wiecej niz 2 karty nie bedace postaciami w poolu).
Powiedzcie mi prosze jak to jest: czy jest z gory okreslone, ze do druzyny startowej (rozumianej na razie w sensie zestawu postaci w poolu) nie moge dorzucic wiecej niz 2 przedmioty badz ich odpowiedniki???
No bo wg mnie, czytajac literalnie instrukcje, wynika z niej tylko tyle, ze do juz wylozonych postaci na stol moge dodac 2 karty...
Ludzie oswieccie mnie, bo chyba mnie zamulilo na wiosne... :-/