|Highwayman| napisał(a):
podczas przekonywania postaci przeciwnika mozesz tylko pokazać postać którą mógłbyś sobie zagrać następnie zagrać jako postać - i nie chodzi mi o możliwość kotroli jej przez GI czy DI a o to czy dana postać jest dozwolon'a dla twojego alingment'u
CRF, Rulings by Term, Wizardhavens
Cytuj:
If you are influencing against your opponent, and he is at a Wizardhaven where you can not play cards that give MPs, you can reveal the card you are influencing against to reduce the number you roll against to 0, but you may not play that card afterwards (if it gives MPs).
Tak że to, czy można później wprowadzić postać wystawianą jako duplikat, nie jest ważne. Mi chodzi o to, czy karta, która na potrzeby konstruowania decku, liczy się jako hazard, może być użyta (chociaż nie zagrana) jako postać.
EDIT:
Dokładniej: czy można agentów-hazardy użyć w sytuacji gdy wymagana jest
karty postaci.
|Highwayman| napisał(a):
a co jesli grasz fallen'em i rzucisz w ten sposób do ataku swojego maga? fallen'owe karty są jednocześnie i hero i minion
A nie są fallen? Sami wizardzi wykonują cc jak minion, ale tylko orkowie i trolle są liczeni u FW jako minion. Pytanie ciągle to samo, czy liczy się wzór karty, czy to, jak traktowani są u FW (gdy wprowadzeni do gry jako postacie)?
|Highwayman| napisał(a):
i pytanie ciekawostka z mojej strony - czy Ride Against the Enemy jest unique-sensitive? czyli czy można użyć do tej karty unikalnej postaci która jest już w grze? Na karcie nie jest nigdzie zaznaczone ze wykorzystywana do ataku postać nie może się znajdować w grze...
No nie jest i kilka innych rzeczy, które są opisane w CRF, też nie jest. Mogłoby pisać "play" a pisze "reveal". I jedno i drugie stwarza wątpliwości. Wyeliminowanie takiej karty dawałoby dwie unikalne postaci w out-of-play i marshalling points piles. Z tego powodu obstaję za tym, że nie można.
|Highwayman| napisał(a):
i jeszcze lepszy numer - mam swojego czarodzieja w grze, ale w talii jeszcze conajmniej jedną kopię jego karty, czy mogę użyć go z Ride Against the Enemy?
Co stoi na przeszkodzie?